• Novinky

            • OZNAM PRE RODIČOV v hmotnej núdzi

            • Prosíme rodičov žiakov 1. – 9.ročníka, ktorí sú v hmotnej núdzi, aby najneskôr do 26.08.2022 doniesli potvrdenie z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny o tom, že sú v HMOTNEJ NÚDZI alebo na hranici ŽIVOTNÉHO MINIMA. Formulár na posúdenie príjmu si rodičia môžu podať na ÚPSVaR na Popradskej 74 v Košiciach (tlačivo v prílohe).  Potvrdenie, platné na I. polrok 2022/2023, je možné odovzdať v kancelárii hospodárky školy v čase od 7.30 do 14.00 hod, na vrátnici školy alebo vhodiť do poštovej schránky umiestnenej na mreži pri vstupe do základnej školy. Potvrdenie je potrebné k poskytnutiu dotácie na učebné pomôcky.

              formular_na_posudenie_prijmu.pdf

            • PRÁZDNINOVÉ ČÍTANIE

            • Milí žiaci, rodičia a všetci priatelia našej školy, s radosťou Vám oznamujeme, že členovia redakčnej rady časopisu Bukáčik aj v závere školského roka pracovali ako usilovné včielky.

              Aj vďaka tomu sa nám podarilo obnoviť vydávanie školského časopisu. Máme z toho obrovskú radosť. V januári ste určite zaregistrovali vydanie mimoriadneho čísla, ktoré bolo venované predškolákom a teraz je to časopis pre všetkých záujemcov o zaujímavé čítanie. Prajeme príjemné prázdninové čítanie.

            • ŠKOLA KONČÍ, LETO VOLÁ

            • Užite si leto všetci v zdraví, dbajte nielen na svoju bezpečnosť, aby sme sa všetci mohli stretnúť na začiatku nového školského roka. Tentokrát začneme trochu netradične, v pondelok, 5. septembra 2022.

            • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

            • Vo štvrtok, 30. júna sme zatvorili bránu našej školy, čím sme definitívne ukončili školský rok 2021/2022. Slávnostné ukončenie školského roka sprevádzal program plný spevu, tanca a príhovorov. V programe vystúpili naši žiaci od najmenších prvákov až po deviatakov, ktorí sa s ostatnými žiakmi školy, pedagogickými aj nepedagogickými zamestnancami školy rozlúčili dojemným príhovorom.

              Pred svojich spolužiakov vystúpili aj žiaci, ktorí dostali pochvalu riaditeľkou školy za výborný prospech, správanie, za reprezentáciu školy v olympiádach a iných súťažiach, za umiestenie v školskom zbere papiera na popredných priečkach. V závere programu zaznela aj naša školská hymna.

              Príhovor riaditeľky školy: PRIHOVOR_RS.pdf​​​​​​​

            • ZÁVER ŠKOLSKÉHO ROKA

            • A je to tu. Priblížil sa záver školského roka. Zajtra nás čaká slávnostný deň. Prevezmeme si hodnotenie našej polročnej práce vo forme vysvedčenia, rozlúčime sa s našimi deviatakmi tak, aby sa od 10:30 hod mohli naobedovať žiaci druhého stupňa spolu s prvostupniarmi, ktorí nechodia do školského klubu a po nich aj ostatní žiaci. Do 14:00 hod sa ešte zahráme v školskom klube detí a potom sa brány školy na dva mesiace zatvoria. Začnú sa vytúžené prázdniny.

            • PREMIANTKA ŠKOLY

            • Titul PREMIANT ŠKOLY patrí každoročne jednému žiakovi školy, ktorý preukázal svoje mimoriadne schopnosti vo vzdelávacej oblasti. Premiant školy okrem výborných vzdelávacích výsledkov reprezentuje školu v rozmanitých vedomostných a umeleckých súťažiach, aktívne sa podieľa na dianí školy a má vzorné slušné správanie. Tohoročné ocenenie premiant školy si prevzala v priestoroch Kulturparku Rebeka Palečková z 9.A triedy priamo z rúk vedenia mesta. Rebeke srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia a úspechov na strednej škole.

            • OZNAM O SKRÁTENÍ VYUČOVANIA

            • V dňoch 28.06.2022 - 29.06.2022 bude z dôvodu horúčav skrátené vyučovanie pre žiakov 1. a 2.stupňa. Vyučovanie pre žiakov 1.stupňa bude končiť o 11:00 hod a pre žiakov 2.stupňa o 11:30 hod. Dňa 28.06.2022 končia žiaci po návrate z divadelného predstavenia. Z dôvodu horúčav bude od zajtra skrátená aj činnosť ŠKD do 15:00 hod. Prosíme žiakov, aby týmto horúčavám prispôsobili aj odev (ľahký a vzdušný, aby nedochádzalo k zbytočnému prehrievaniu organizmu), aby pridali ľahkú pokrývku hlavy a aby dodržiavali pitný režim.

            • STRETNUTIE S BUDÚCIMI PRVÁKMI

            • Tešíme sa na 1.stretnutie s našimi budúcimi prvákmi, ktorí sa od septembra 2022 stanú našimi žiakmi. Spoznáme sa všetci navzájom a ešte sa aj zabavíme!

            • SME HRDÍ NA NAŠICH PIATAKOV

            • Tí sa totiž aj vďaka náročnému školskému roku veľmi dobre popasovali s prípravou na celoslovenské testovanie žiakov piateho ročníka z matematiky i slovenského jazyka. Ich výsledky hovoria samé za seba. 

            • VOĽNÉ PRACOVNÉ MIESTA v šk. r. 2022/2023

            • V zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných  zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zverejňujeme informáciu o voľných pracovných miestach pedagogického zamestnanca: 

              1. učiteľ/ka pre nižšie sekundárne vzdelávanie (2. stupeň ZŠ) – anglický jazyk – ruský jazyk

              Kvalifikačné predpoklady: Splnenie kvalifikačných predpokladov, bezúhonnosti, zdravotnej spôsobilosti a ovládanie štátneho jazyka v zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických a odborných zamestnancov.

              2. vychovávateľ/ka ŠKD

              Kvalifikačné predpoklady: Úplne stredné odborné vzdelanie pedagogického smeru.

              Splnenie kvalifikačných predpokladov, bezúhonnosti, zdravotnej spôsobilosti a ovládanie štátneho jazyka v zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických a odborných zamestnancov.

              Zoznam požadovaných dokladov: Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, motivačný list.

              Doklady je potrebné zaslať do 8.7.2022 elektronicky na adresu: zsbukke@centrum.sk

              Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom).

              Bližšie informácie nájdete v priložených dokumentoch: volne_pracovne_miesto_ANJ_RUJ.pdf   volne_pracovne_miesto_vychovavatel.pdf​​​​​​​

            • OCENENIA NAŠICH REPREZENTANTOV

            • Blíži sa záver školského roka a s ním aj tradičné oceňovanie víťazov predmetových súťaží a olympiád. Po dvoch rokoch sa táto milá slávnosť konala v priestoroch CVČ na Popradskej ulici a zúčastnila sa ho aj pätica našich žiakov. Týmto žiakom sa podarilo v týchto súťažiach umiestniť na stupňoch víťazov. Adam, Emka, Peter, Natália a Sofia uspeli v Pytagoriáde, Geografickej olympiáde, v Olympiáde v anglickom jazyku a v Biologickej olympiáde. Dostať sa v silnej konkurencii na stupeň víťazov nie je vôbec jednoduché a patrí im za to naše poďakovanie. Veríme, že ich úspechy budú motivovať aj ďalších spolužiakov a o rok sa na oceňovaní zídeme v početnejšej zostave. Blahoželáme nielen im, ale aj pedagógom a rodičom, ktorí sa aktívne podieľali na ich príprave.

            • NEZABUDNITE

            • Už zajtra sa tešíme na všetky detičky, aby sme spolu zažili deň plný hier, zábavy a skvelých zážitkov.

            • NAŠI REPREZENTANTI

            • Festival 4 živlov je prehliadka vedátorských projektov žiakov, ktorí prezentujú svoj projekt pomocou panelovej prezentácie. Nosnou témou festivalu sú základné prírodné živly OHEŇ – VODA – VZDUCH – ZEM. Podujatie, jedinečné svojím charakterom, ponúkalo účastníkom ideálnu príležitosť bádať a pritom sa hrať. Medzi záverečné projekty, ktoré postúpili a dostali tak príležitosť prezentovať sa v Bratislave, v zážitkovom centre vedy a techniky Aurelium, postúpili aj dva naše projekty. Boli to Svet minerálov od autorskej trojice Lenka a Nelka Filipové, Katka Nezvalová a projekt Kráľovstvo včiel, ktorého riešiteľom bol Benjamin Ladislav Béres. Mali tak príležitosť prezentovať pred odbornou porotou ako sa pri riešení svojej témy dostali od otázok PREČO, až k odpovediam na otázky AKO. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy. Veríme, že budú inšpiráciou pre ďalších svojich spolužiakov a že sa o rok na festival vrátime s ďalšími zaujímavými projektmi.

            • UŽ O TÝŽDEŇ ...

            • Bukovecká deťom 2022. V sobotu, 11.6.2022, v čase od 9:00 do 13:00 hod sa po dvojročnej prestávke vracia obľúbené podujatie, plné hier a zábavy. Ponúkne vám rôzne hry a súťaže, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, tanečné, spevácke či hudobné vystúpenia, priblíži prácu hasičov, psovodov. Samozrejme, že nebude chýbať ani tombola a ešte oveľa viac. Ste zvedaví a radi súťažíte? Potom sa určite stretneme. A nezabudnite, začíname už o deviatej.  

            • MATEMATIKA DNES TROCHU INAK

            • V hlavnej úlohe na matematike v piatom a šiestom ročníku bol meter kubický. Úloha znela, vytvor kocku s týmto objemom a zisti, koľko žiakov sa zmestí do jedného metra kubického. Neviete? Pozrite si našu galériu, alebo to vyskúšajte sami. Prekonáte piatacky rekord 9 žiakov v jednom metri kubickom?

            • INFORMÁCIA o voľnom pracovnom mieste v šk. r. 2022/2023

            • V zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste pedagogického zamestnanca: asistent učiteľa

              Kvalifikačné predpoklady: úplné stredné odborné vzdelanie pedagogického smeru alebo vysokoškolské vzdelanie I. stupňa pedagogického smeru.

              Zoznam požadovaných dokladov: Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, motivačný list.

              Doklady je potrebné zaslať do 30.5.2022 elektronicky na adresu: zsbukke@centrum.sk

              Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom).

              Bližšie informácie nájdete v priloženom dokumente: volne_pracovne_miesto_asistent_ucitela.pdf

               

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO PRE 6.-9. ROČNÍK

            • Podľa § 150 ods. 5) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľka Základnej školy, Bukovecká 17, Košice, udeľuje dňa 18.5.2022 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 6. - 9. ročníka z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania „TESTOVANIE 5“. Z obedov budú žiaci 6.-9.ročníka hromadne odhlásení.

              PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová