• Novinky

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Riaditeľka ZŠ, Bukovecká 17,  Košice oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje z organizačno-prevádzkových dôvodov dňa 29.04.2022 (piatok) riaditeľské voľno. V tento deň nebude je v prevádzke ŠKD ani školská jedáleň. Návrat do školy je 02.05.2022 (pondelok).

            • ZBER PAPIERA

            • V piatok sme všetci aktívnou prácou v areáli školy i mimo nej venovali jeden deň našej Zemi. A opäť chceme urobiť niečo užitočné, preto sa chystáme spustiť tradičný zber papiera. Zaradený je do celoročnej súťaže a najaktívnejší jednotlivci i kolektívy sa môžu tešiť na odmeny. Začíname v pondelok, 25. apríla 2022. Podmienky zberu sa nezmenili. Papier zbierame pred vyučovaním v čase od 7:00 do 8:00 hod a popoludní od 14:00 do 16:00 hod. Kontajner bude pristavený vo dvore parkoviska z Kaspickej ulice. Balíky papiera prosíme previazať špagátom, nenoste ich v igelitových taškách. Zber bude končiť v piatok, 29. apríla 2022

              Vopred všetkým aktívnym zberateľom ďakujeme, každý kilogram sa počíta :)

            • TRIEDNE AKTÍVY RODIČOVSKÉHO ZDRUŽENIA

            • Vážení rodičia, v pondelok, 25.4.2022, sa uskutočnia prezenčné triedne aktívy RZ v kmeňových triedach. Veríme, že si nájdete čas a prídete na stretnutie s triednymi učiteľmi i ostatnými vyučujúcimi.

            • FYZIKÁLNY KALEIDOSKOP NA MEDZINÁRODNOM FESTIVALE V PRAHE

            • Stredajšie poobedia na našej škole patria žiakom, ktorých baví poznávanie a rozhodli sa stráviť svoj voľný čas na fyzikálnom krúžku. Už piaty rok sa v rámci krúžku venujeme prevažne výrobe fyzikálnych hračiek, vďaka ktorým sa hravou formou zoznamujeme s rôznymi známymi i menej známymi fyzikálnymi javmi.

              Keďže sme sa o naše skúsenosti chceli podeliť aj s ostatnými, prihlásili sme sa s projektom aktivít fyzikálneho krúžku pod názvom Fyzikálne hračky - jednoducho ale vedecky do národného kola medzinárodného festivalu Science on Stage (Veda na scéne), kde sme uspeli. Odmenou bola účasť na medzinárodnom festivale od učiteľov pre učiteľov, ktorý sa tento rok konal v Prahe.

              Naša vedúca fyzikálneho krúžku, p.uč. Juhásová mala možnosť spolu s vyše 400 učiteľmi z celej Európy zdieľať naše výtvory a načerpať množstvo nápadov a motivácie pre ďalšiu činnosť nášho krúžku. Veríme, že sme rovnako aj my boli inšpiráciou pre iných učiteľov a ich žiakov.

              Odkaz na video: https://m.youtube.com/watch?v=RON4l39KgQQ

            • ROZHODNITE O VÍŤAZNOM NÁVRHU

            • Po veľkonočných prázdninách prichádzame opäť s ďalším prekvapením! Už čoskoro sa môžete tešiť na novú školskú kolekciu oblečenia a ďalších doplnkov a práve Vy rozhodnete o jej podobe.

              Hlasujte do 24.4.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív bude použitý na vytvorenie celej kolekcie - mikiny, tričká, polokošele, tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky.

              Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/49d6f18c

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Podľa § 150 ods. 5) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľka Základnej školy, Bukovecká 17, Košice, udeľuje dňa 6.4.2022 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania „TESTOVANIE 9“. Z obedov budú žiaci 5.-8.ročníka hromadne odhlásení.

              PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová