• Novinky

            • VIANOČNÁ CUKRÁREŇ PRE PREDŠKOLÁKOV

            • Máte doma predškoláka?

              Pozývame Vás do VIANOČNEJ CUKRÁRNE,  dňa 9.12.2022, v čase 16:00-18:00 hod.

              Čo Vás čaká?

              • kuchtenie a maškrtenie,
              • tvorivé dielne,
              • detský kútik s maskotom,
              • nezabudnuteľná vianočná atmosféra vo veľkej škole a ešte oveľa viac.

              Nenechajte si ujsť Vianoce na Bukoveckej po 50x.

              Z organizačných dôvodov Vás prosíme, aby ste sa prihlásili na riaditelkazsbukke@gmail.com

            • "ZOBER RODIČOV NA HOKEJ"

            • Neseď doma a zober rodičov na hokej. Najbližšie dva domáce zápasy HC Košice budú pre všetky deti do 15 rokov zadarmo. Mesto Košice, OZ Košická aréna a HC Košice vás srdečne pozývajú na zápasy proti HK Poprad (piatok, 25.11.2022, o 17:30 hod) a HK Grotto Spišská Nová Ves (nedeľa, 27.11.2022, o 17:00 hod). Vstupenky si môžete zakúpiť na stránke https://vstupenky.hckosice.sk/#/

              Vyberte si miesta pre seba a svoje dieťa (dospelú a detskú vstupenku) a v košíku zadajte do kolónky "kupón" text RODNAHO22, ktorý z vášho nákupu odráta sumu 3 € (čiže cenu detskej vstupenky). Vstup pre deti len v sprievode dospelého cez špeciálny vchod MOBILE TICKET.

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Riaditeľka školy v súlade s § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov poskytuje riaditeľské voľno pre žiakov 1.- 9. ročníka dňa 18.11.2022 (piatok) z organizačných dôvodov – vzdelávanie pedagogických zamestnancov. V prevádzke v piatok nie je ani ŠKD, ani školská jedáleň.

            • BABIČKA, ROZPRÁVAJ

            • "Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi."

              ​ Poslaním našej školy je aj vštepovanie základných morálnych vlastností žiakom, ako je úcta k starým rodičom a spoluobčanom. ​V rámci mesiaca úcty k starším sa na 1. stupni uskutočnili viaceré aktivity. ​V 1. A triede sme privítali starú mamu jedného žiaka, pani Soňu Kuchtovú, ktorá žiakom s radosťou porozprávala o svojom povolaní, živote i záľubách. Svoje rozprávanie obohatila fotografiami z významných miest, ktoré v živote navštívila. Predstavila žiakom aj svoju obľúbenú knihu „Bella a Sebastián“ a trošku z nej aj prečítala. Na záver stretnutia ju žiaci potešili piesňou „Starká“ a podarovali jej s láskou pripravený darček. Na tvári starkej nechýbali slzy dojatia. Žiaci mali zo stretnutia veľkú radosť. V 1.B žiaci vyrobili svojim starým rodičom na hodinách výtvarnej výchovy kalendáriky, ktoré sa vydarili. V 4.A triede žiaci v spolupráci s našou knižnicou napísali listy seniorom. Na hodinách informatiky tiež mysleli na svojich starých rodičov a poslali im virtuálne pozdravy.

              Milí naši seniori, prajeme Vám pevné zdravie, bystrú myseľ, úsmev na tvári a radosť zo života.

            • KNIŽNICA PLNÁ MALÝCH ČITATEĽOV

            • Školská knižnica je jedinečné miesto a neučí dieťa čítať, ale vychováva a rozvíja v ňom túžbu po knihe. Knižnice sú od nepamäti jedným z neodmysliteľných prvkov kultúry. Kniha nestráca svoju príťažlivú silu a slúži ako jeden z hlavných zdrojov poznania. Kniha je štedrý priateľ. Deti by mali žiť vo svete kníh, rozprávok, fantázie a tento svet im ponúka knižnica. Väčšie bohatstvo než sú knihy žiakom nezanecháme.
              Do sveta rozprávok a kníh sa slávnostne prišli zapísať aj naši najmenší prváčikovia, kde ich pani knihovníčka s úsmevom privítala. Vnímavo a priateľsky ich zoznámila s knihami, ukázala, čo sa nachádza v detskej knižnici a porozprávala o pravidlách správania sa v knižnici a o manipulácii s knihami. Knihovník je vždy pripravený pomôcť pri výbere správnej knihy. Našu školskú knižnicu, pobočku Knižnice pre mládež mesta Košice, navštívili aj druháci, tretiaci a štvrtáci, kde ich čakalo viacero zaujímavých aktivít.
              Spolupráca s Knižnicou pre mládež mesta Košice nám prináša viacero možností ako podporovať a rozvíjať čitateľskú gramotnosť u našich žiakov. Tam, kde knihy nie sú nudné, kde knihy majú svoje miesto, je knižnica čarovné miesto!

            • ZDRAVIE MÁME LEN JEDNO

            • Zdravie máme len jedno a je veľmi dôležité vedieť ako si ho chrániť. Ešte dôležitejšie je vedieť ako zvládnuť poskytnúť prvú pomoc. Práve o tomto všetkom nám prišli porozprávať,  ale aj názorne ukázať a dokonca sa aj zahrať so žiakmi 2. a 3. ročníka študentky Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v Košiciach.
              V 2.A sa žiaci dozvedeli, akým spôsobom dokážu zachrániť človeku život správnym privolaním pomoci a poskytnutím prvej pomoci. Simulovaním situácie sa pokúsili telefonicky zavolať prvú pomoc a nezabudnúť pri tom spomenúť dôležité informácie. Na figuríne sa pokúsili o masáž srdca. Ozaj, vedeli ste, že masáž srdca je dôležité dávať v určitom tempe? A tu si môžete vypomôcť spievaním piesne od skupiny BEE GEES - „Stayin´ Alive“, alebo ak neviete po anglicky, tak masáž môžete spraviť v tempe piesne „Rolničky, rolničky“.
              Žiaci 3.A sa dozvedeli, že okrem potravinovej pyramídy, existuje aj pohybová pyramída, pretože pohyb je pre všetkých nás veľmi dôležitý. Prospieva nášmu zdraviu a v poslednom období bol skutočne podceňovaný. O pohybe sa nielen rozprávali, ale v rytme piesne „Ruky hore dám“ od Mira Jaroša si spolu zacvičili a za takéto krásne pohyby ako predviedli tretiaci dostali od študentiek na záver diplomy.
              Takáto spolupráca, kedy nás niečomu novému prišli učiť starší žiaci, sa nám všetkým veľmi páčila. Všetkým prajeme v týchto náročných časoch hlavne zdravie a študentkám zo Strednej zdravotnej školy veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa niekedy opäť.

            • ĎALŠÍ ŠPORTOVÝ ÚSPECH

            • Piatok, 4.11.2022, priniesol so sebou ďalšie športové úspechy našich žiačok a to v okresnom kole florbalu v kategórii dievčat. Družstvo našich žiačok 6.-8. ročníka ukázalo svoju bojovnosť a zanietenosť pre šport a vybojovali si krásne 2. miesto. Blahoželáme im ku krásnemu umiestneniu a prajeme im veľa elánu do ďalších športových výkonov, ktoré ich v tomto školskom roku čakajú.

            • MÁME PRVÉ VÍŤAZKY

            • Stolný tenis patrí v našej škole medzi obľúbené športy. Venujú sa mu žiaci počas prestávok v oddychovej zóne, popoludní na školskom dvore, kde máme k dispozícii dva exteriérové stoly. Už niekoľko rokov si v rámci záujmovej činnosti volia krúžok stolného tenisu aj v našom CVČ, ktorý pracuje pod vedením pána Vica. Prvá tímová súťaž družstiev, do ktorej sa naše dievčatá zapojili, bola práve súťaž družstiev v stolnom tenise.  V okresnom kole, ktoré sa konalo 3. 11. 2022, obsadili spomedzi súťažiacich družstiev vynikajúce prvé miesto. Vrátili sa plné radosti a chuti do ďalšieho tréningu, nakoľko ich ako víťazky čaká krajské kolo. Budeme im aj naďalej držať prsty. Blahoželáme a ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy.

            • INFORMÁCIA O VOĽNOM PRACOVNOM MIESTE

            • Riaditeľka Základnej školy, Bukovecká 17, Košice informujeme o voľnom pracovnom mieste nepedagogického zamestnanca na pracovnú pozíciu hospodárka základnej školy (100% úväzok).

              Kvalifikačné predpoklady:

              Úplné stredné odborné vzdelanie ekonomického zamerania prípadne vysokoškolské vzdelanie ekonomického zamerania. Odborné skúsenosti v oblasti účtovania v školstve sú vítané.

              Platové podmienky:

              Plat bude určený v súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v závislosti od platovej triedy a započítateľnej praxe.

              Zoznam požadovaných dokladov:

              Žiadosť o prijatie do zamestnania 

              Štruktúrovaný profesijný životopis

              Súhlas so spracovaním osobných údajov

              Doklady zaslať elektronicky najneskôr do 21. 11. 2022 do 14:00 hod na adresu: 

              riaditelkazsbukke@gmail.com

              Po vyzvaní po osobnom pohovore predložiť ďalšie doklady:

              Kópie dokladov o nadobudnutom vzdelaní 
              Potvrdenie o zdravotnej a duševnej spôsobilosti 

              Čestné vyhlásenie o bezúhonnosti a potvrdenie, že uchádzač podal žiadosť o odpis z registra trestov (§ 9 ods. (1) a § 15 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) nie staršie ako 3 mesiace.

              Iné doplňujúce údaje:

              Nástup do zamestnania: 1.1.2023