• Novinky

            • Mesačné výzvy k 50. výročiu školy

            • V súvislosti s oslavami 50. výročia školy Vám predstavujeme prvú mesačnú aktivitu. Takéto mesačné výzvy budú prebiehať celý školský rok 2022/2023, vždy na inú tému. Zadanie výzvy na mesiac september (v termíne od 26.9.2022 do 7.10.2022) je ,,Prečo rád chodím do školy". 

              Žiaci 1. stupňa odovzdajú splnenú výzvu triednej učiteľke, Žiaci 2. stupňa koordinátorke v tomto mesiaci, pani učiteľke Klacikovej.

            • ZAČALA SA ČINNOSŤ V NAŠOM CVČ

            • V pondelok, 26.09.2022, sa začala činnosť v záujmových útvarov nášho CVČ.

              Pripájame niekoľko informácií k činnosti záujmových útvarov pre školský rok 2022/2023:

              • Platby súvisiace s čiastočnou úhradou nákladov za záujmový útvar realizujte prosím mesačne (až v mesiaci, kedy záujmový útvar začal svoju činnosť) na číslo účtu SK78 5600 0000 0005 0402 3003. Do správy pre prijímateľa prosíme uviesť meno dieťaťa a záujmový útvar, za ktorý je úhrada realizovaná.
              • Prvú platbu prosím zrealizujte najneskôr do 15.10.2022.
              • Z dôvodu nízkeho záujmu sa neotvárajú záujmové útvary Volejbal, Inline korčuľovanie 5.-9,ročník, Štvrtácke všeličo, Tvoríme slovami a rukami,  Let´s talk, Zvládneme aj piatacké testovanie.
              • Viac informácií o podmienkach v jednotlivých záujmových útvaroch poskytnú ich vedúci prostredníctvom ŠIS Edupage.
            • RODIČIA, MOŽNO VÁS TO ZAUJME

            • Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch v spolupráci s organizáciou DigiQ si Vás dovoľuje pozvať na online podujatie „Online večerná škola: Rodinná digitálna dohoda“, ktoré sa bude konať 29.09.2022 (štvrtok).

              Technologický pokrok v dnešnej dobe predchádza ľudské schopnosti registrovať všetky zmeny, príležitosti ale i riziká sociálnych sietí, herných platforiem a aplikácií, ktoré deti s naším či bez nášho vedomia používajú, je priveľa na to, aby ich dospelý človek zvládol na expertnej úrovni.

              Preto v rámci podujatia ponúkajú pohľad na základné riziká online sveta, ako sa im vyhnúť, prípadne ako reagovať, ak niektoré z rizík nastane. Link na prihlásenie sa bude zverejňovať 28.9.2022.

              Viac informácií o podujatí nájdete na Facebooku https://fb.me/e/1PUBhVtSA 

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Riaditeľka ZŠ Bukovecká 17 v Košiciach týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) poskytuje riaditeľské voľno pre žiakov 1.-9. ročníka dňa 16. 09. 2022 (piatok) z organizačných a prevádzkových dôvodov. Dňa 15. 09. 2022 je deň pracovného pokoja. Žiaci budú pokračovať v riadnom vyučovaní v pondelok, 19. 09. 2022. Dňa 16. 09. 2022 v piatok nebude v prevádzke školská jedáleň ani ŠKD. Žiaci sú z obedov automaticky odhlásení.

            • OZNAM O VOĽNOM PRACOVNOM MIESTE

            • ZŠ Bukovecká 17, Košice zverejňuje informáciu o voľnom pracovnom mieste na pozíciu: prevádzkový pracovník (pomocná sila v kuchyni – rozsah úväzku 80%)

              Názov a adresa zamestnávateľa: Základná škola, Bukovecká 17, 040 12 Košice

              Kontakt: 055/7295479 zsbukke@centrum.sk

              Kvalifikačné predpoklady: ukončené stredné odborné vzdelanie s maturitou/ bez maturity

              Splnenie ďalších predpokladov: bezúhonnosť, zdravotná spôsobilosť na prácu v zariadení verejného stravovania a ovládanie štátneho jazyka

              Ostatné predpoklady: komunikačné zručnosti, flexibilita, zodpovednosť a precíznosť

              Rozsah úväzku: 80%

              Platové podmienky:

              Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

              Zoznam požadovaných dokladov:

              Žiadosť o prijatie do zamestnania

              Profesijný životopis

              Súhlas so spracovaním osobných údajov

              Požadované doklady zaslať do 16.9.2022 elektronicky na adresu: zsbukke@centrum.sk

              Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom).

              Iné doplňujúce údaje:

              Pracovný pomer na dobu určitú do 31.08.2023.

              Nástup do zamestnania: 26.09.2022

               

              PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová, riaditeľka školy

              Základná škola, Bukovecká 17, Košice

              055/729 54 78

              zsbukke@centrum.sk

            • Oznam

            • Vážení rodičia,

              na základe informácií z Magistrátu mesta Košice Vám oznamujeme, že druhý ročník rodinného podujatia VYBURC(Z)UJ SA! sa tento víkend neuskutoční. Mesto Košice bolo nútené z dôvodu predpovede nepriaznivého počasia podujatie, ktoré sa malo konať 10. a 11. septembra v Mestskom parku, zrušiť. Mesto Košice však hľadá vhodnú alternatívu náhradného termínu, o ktorom Vás budeme včas informovať.

              VYBURC(Z)UJ SA! s podnázvom Burza športových a voľnočasových aktivít je akciou, ktorá približuje aktivity športových klubov, umeleckých škôl a rôznych voľnočasových združení v metropole východu. Zároveň ponúka deťom množstvo zaujímavých príležitostí na plnohodnotné trávenie voľného času, rozvoj talentu či nové záľuby.

            • PONUKA ZÁUJMOVÝCH ÚTVAROV NÁŠHO CVČ

            • Milí žiaci,

              aj v tomto školskom roku sme pre vás pripravili v našom CVČ pestrú ponuku záujmových útvarov a s ňou spojené zmysluplné využívanie vášho voľného času. Onedlho spustíme aj prihlasovanie.

              • Prihlasovať sa budete môcť  elektronicky, prostredníctvom ŠIS Edupage od pondelka, 12.09.2022 až do naplnenia kapacity.
              • Po prihlásení si prevezmete u vedúcich záujmových útvarov Žiadosť o prijatie do záujmového útvaru CVČ. V prípade, že sa hlásite do viacerých záujmových útvarov, na každý záujmový útvar sa vypisuje samostatná žiadosť.
              • Odovzdanie vyplnených žiadostí spolu so vzdelávacími poukazmi (príp. aj bez nich) je možné do pondelka, 19.09.2022 priamo vedúcim záujmových útvarov.
              • Bližšie informácie o jednotlivých záujmových útvaroch vám poskytnú ich vedúci.
              • Výška čiastočných nákladov spojených s pravidelnou záujmovou činnosťou je v rozsahu od 2 € do 11 € na mesiac. Určená je VZN mesta Košice č. 103 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice.

              Z uvedeného VZN vyberáme:

              § 14

              (1) Na čiastočnú úhradu nákladov spojených s pravidelnou záujmovou činnosťou v záujmových útvaroch a oddeleniach centra voľného času prispieva zákonný zástupca dieťaťa s trvalým pobytom na území mesta Košice od 5 rokov veku do dovŕšenia 15 rokov veku v prípade odovzdania súhlasu na započítanie do zberu údajov príslušnému centru voľného času

              a) mesačne sumou 4 €,

              b) mesačne sumou 2 €, ak dieťa odovzdá vzdelávací poukaz v záujmovom útvare príslušného centra voľného času.

              (2) Na čiastočnú úhradu nákladov spojených s pravidelnou záujmovou činnosťou v záujmových útvaroch a oddeleniach centra voľného času prispieva zákonný zástupca dieťaťa s trvalým pobytom v inej obci od 5 rokov veku do dovŕšenia 15 rokov veku  v prípade odovzdania súhlasu na započítanie do zberu údajov príslušnému centru voľného času a v prípade, že obec, v ktorej má dieťa trvalý pobyt, poskytne mestu Košice finančné prostriedky na záujmové vzdelávanie dieťaťa

              a) mesačne sumou 4 €,

              b) mesačne sumou 2 €, ak dieťa odovzdá vzdelávací poukaz v záujmovom útvare príslušného centra voľného času.

              (3)

              d) zákonný zástupca dieťaťa od 5 rokov veku do dovŕšenia 15 rokov veku v prípade neodovzdania súhlasu na započítanie do zberu údajov príslušnému centru voľného času mesačne sumou 11 €,

              g)  zákonný zástupca dieťaťa na každý ďalší záujmový útvar (druhý, tretí,  ...) mesačne sumou 11 €.

              (4) Príspevok podľa odsekov 1 až 3 sa uhrádza do 15. dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

            • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

            • Dnes sme otvorili nový školský rok. Čaká nás rok výnimočný a jedinečný. Pýtate sa prečo? Pretože sa spája s oslavami 50. výročia našej školy. Za päťdesiat rokov prešlo bránami školy mnoho žiakov, ktorí radi spomínajú na časy prežité v školských laviciach.

              Dnes zasadlo do lavíc našej školy 251 žiakov, z toho 43 prváčikov v dvoch prváckych triedach. Pre nich bol ten  dnešný deň nezabudnuteľný, pretože sa začína nová etapa v ich živote.

              Všetkým členom našej školskej rodiny prajeme v zdraví prežitý školský rok, veľa síl, radosti zo svojej práce a úspechov pri zvládaní školských povinností. Školský rok je teda otvorený a nás čaká desať mesiacov usilovnej práce, ale najmä nových zážitkov. Spolu to všetko hravo zvládneme.

              Kolektív ZŠ Bukovecká 17, Košice.

            • VITAJTE VŠETCI V ŠKOLE!

            • Máme za sebou dva mesiace prázdnin, nové zážitky, dni sladkého „ničnerobenia“ a ja verím, že najmä množstvo krásnych spomienok. Načerpali sme nové sily, aby sme sa mohli venovať tomu, čo nás v škole každoročne čaká – vyzbrojiť Vás drahí žiaci vedomosťami a zručnosťami, viesť Vás k poznávaniu nových pravidiel a zásad, ktorými sa budete riadiť v živote. Začiatok školského roka nám dáva priestor na to, aby sme začali prácu, ktorá má zmysel a bez ktorej by sa celá naša spoločnosť nemohla hýbať dopredu.

              Dnes otvárame dvere našej školy novému školskému roku 2022/2023, ktorý však nebude taký bežný školský rok. Pýtate sa prečo? Pretože 4.9.1972, presne pred 50. rokmi po prvýkrát prešli bránami našej školy prví žiaci. Naša škola sa toho času volala ZŠ Bajkalská 17, Košice. A tak školský rok 2022/2023 sa bude spájať s oslavami 50. výročia založenia školy. Verím, že sa nám podarí počas roka prejsť rôznymi menšími slávnosťami, ktoré na konci vytvoria spoločný celok – oslavy 50. výročia školy. Prajem si, aby sme sa počas celého tohto slávnostného školského roka cítili slávnostne, šťastne a boli sme plní radostí a úsmevov – či už v laviciach alebo za katedrou.

              V tomto školskom roku do lavíc našej školy zasadne 251 žiakov, ktorí sa budú učiť v 11 triedach. V škole bude vyučovať, vychovávať a starať sa o Vás milí žiaci - 18 učiteľov, 5 vychovávateľov v ŠKD, 5 členov inkluzívneho tímu, 7 pracovníčok v školskej jedálni a na prevádzku školy bude dohliadať 7 nepedagogických zamestnancov.

              Náš kolektív sa postupne rozrastá, a tak srdečne medzi nami vítam nové kolegyne, Mgr. Janu Hoff a Mgr. Tatianu Pavlíkovú, ktoré budú učiť žiakov na 1. stupni. Mgr. Drahoslavu Baluchovú a Ing. Renátu Šoganičovú, s ktorými sa budete stretávať na 2. stupni. Školský klub detí sa rozrastie o dve pani vychovávateľky Janu Kovaľovú a Zuzanu Mačingovú a k inkluzívnemu tímu sa pridajú dve asistentky Katarína Ficiková a Evu Parouleková.

              Zvlášť vítam dnes tých, ktorí sú tu prvýkrát – našich prvákov. Vitajte naši milí prváci! Očakávate, že sa v škole naučíte čítať, písať, počítať a ja verím, že si budete denne odnášať aj krásne zážitky, ktoré si uchováte po celý život. Želám Vám, aby sa vaše očakávania splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby sa vám vaša pani učiteľka i pani vychovávateľka páčila, aby ste si ich obľúbili a aby vám prvé nadšenie a vzrušenie zo školy vydržalo minimálne celé štyri roky. Týmto Vás prijímam medzi žiakov tejto školy a prajem Vám, aby  ste si  našli čím skôr veľa dobrých kamarátov a blízkych ľudí.

              Aj žiaci ostatných ročníkov majú svoje očakávania. Očakávate, že sa stretnete v škole so svojimi spolužiakmi, že budete mať nové predmety, nových učiteľov. Alebo, že vám školský rok rýchlo ubehne, že pôjdete na výlety a exkurzie, že budete mať veľa nových zážitkov, na ktoré sa spomína celý život. Medzi nami sú aj deviataci, ktorí slávnostne otvorenie šk. roka na základnej škole zažívajú práve poslednýkrát. Pre Vás to bude náročný, ale zároveň aj krásny školský rok, kedy budete najstaršími žiakmi našej školy. Buďte vzorom pre ostatných a pri všetkých skúškach, ktoré Vás čakajú, Vám už teraz držím prsty.

              Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom. Iba tak budete mať radosť sami zo seba a radosť vašich blízkych vám určite tiež príde vhod.

                            Milí rodičia, aj vy ste učitelia. Vytvorte svojim deťom podnetné prostredie plné lásky, v ktorom zlosť a nenávisť nemajú svoje miesto. Prostredie, kde vládne porozumenie, istota. Toto bude dobrým predpokladom pre vysokú výkonnosť Vašich detí v škole.

              Milí pedagogickí, nepedagogickí i odborní zamestnanci našej školy, najmä však kolegovia, želám vám veľa zdravia, tvorivých síl, pracovného elánu, aby ste sa spolu so svojimi žiakmi po celý školský rok tešili z úspechov a pokrokov, ktoré sa nám spoločnými silami podarí dosiahnuť.

              Úspešný rok plný zážitkov všetkým praje

                                                                                                              PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová, riaditeľka školy

            • ŠKOLA VOLÁ

            • Letné prázdniny sa skončili a nás čaká nový školský rok 2022/2023. Brány našej školy sa pre všetkých žiakov otvoria v pondelok, 5. 9. 2022. Slávnostné otvorenie školského roka je naplánované o 8:15 hod v átriu školy. Žiaci prichádzajú do školy je v čase od 7:35 hod do 7:55 hod a to priamo do svojich tried. Odporúčame, aby si priniesli pero a zápisník na dôležité informácie a čip na evidenciu dochádzky. Ukončenie prvého dňa v škole je plánované na 10:00 hod.

              Pred nástupom do školy je potrebné odovzdať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti prostredníctvom nášho ŠIS Edupage. Pre tých žiakov, ktorých rodičia nemajú prístup do ŠIS, sú uvedené vyhlásenia pripravené na stránke školy http://zsbukke.edupage.org v časti „tlačivá“ alebo v plastovej schránke umiestnenej pri vstupe do školy.

              V prvý deň školského roka nebude v prevádzke školský klub detí ani školská jedáleň. Tí žiaci, ktorí sa ešte nestihli prihlásiť na obedy v školskej jedálni, môžu tak urobiť prostredníctvom triednych učiteľov hneď v prvý deň.

              Rodičia žiakov 2.-4. ročníka, ktorí môžu opustiť školu bez sprievodu, informujú triedneho učiteľa prostredníctvom správy v ŠIS Edupage.

              Veľmi sa tešíme na našich prváčikov. Ich príchod je naplánovaný rovnako v čase od 7:35 do 7:55 hod. Prváci vstupujú do budovy školy v sprievode rodičov hlavným vchodom, kde na nich budú čakať pani učiteľky a vychovávateľky, poskytnú im ďalšie informácie o zaradení do triedy a preberú vyplnené Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

              Úspešný rok plný zážitkov všetkým žiakom praje PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová, riaditeľka školy