• Novinky

            • INFORMÁCIA o voľných pracovných miestach v šk.r. 2022/2023

            • V zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zverejňujeme informáciu o voľných  pracovných miestach pedagogických zamestnancov:

              • učiteľ pre primárne vzdelávanie (1. stupeň ZŠ) 
              •  učiteľ pre nižšie sekundárne vzdelávanie (2. stupeň ZŠ) matematika (v kombinácií s iným predmetom)

              Zoznam požadovaných dokladov: žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, motivačný list. 

              Doklady je potrebné zaslať do 27.5.2022 elektronicky na adresu: zsbukke@centrum.sk

              Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom).

              volne_pracovne_miesto_1.stupen.pdf                                                                volne_pracovne_miesto_MAT.pdf​​​​​​​

            • ŠKOLSKÁ VOĽNOČASOVÁ KOLEKCIA

            • Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/zsbukke/

              Objednávanie školskej kolekcie oblečenia je už spustené a bude možné len do 24.5.2022. Následne sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Oblečenie si žiaci objednávajú sami cez eshop, škola nevyberá žiadne peniaze. Neváhajte a využite možnosť zadovážiť si svoj kúsok zo školskej kolekcie! 

              Aj touto cestou ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do hlasovania o školskú kolekciu oblečenia. Na základe hlasovania vzišiel jeden návrh, ktorý je použitý pre našu vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia.

              Už teraz sa tešíme na to, keď budete oblečenie nosiť a tým vyjadríte aj hrdosť na svoju školu a to, kam patríte. Veríme, že z tejto školskej kolekcie budete mať rovnakú radosť, ako máme my.

            • PRIHLASOVANIE NA VOLITEĽNÉ PREDMETY A DO ŠKD

            • Ďakujeme rodičom ktorí zareagovali na prihlasovanie detí na voliteľné predmety etická/náboženská výchova, na prihlasovanie na druhý cudzí jazyk (platí len pre šiestakov) a na prihlasovanie do školského klubu detí. Tí rodičia, ktorí to ešte nestihli, dostali dnes notifikáciu prostredníctvom Edupage. Prosíme o prihlásenie ešte dnes, 09.05.2022. Vaše voľby sú pre nás dôležité z dôvodu prípravy organizácie nového školského roka. 

            • POĎAKOVANIE

            • Ďakujeme všetkým rodičom, priateľom i sympatizantom našej školy ktorí prejavili nielen ochotu, ale aj skutočne darovali 2% podiel zaplatenej dane z príjmov fyzických či právnických osôb nášmu OZ Rodičovské združenie pri ZŠ Bukovecká 17, Košice. Veľmi nás teší, že ste aj týmto spôsobom prejavili svoju spolupatričnosť, empatiu a pochopenie. Vaše príspevky pomôžu skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v našej základnej škole a spríjemniť našim deťom pobyt v nej. Aj vďaka Vašej podpore môžeme pokračovať v plnení poslaniaí nášho občianskeho združenia.

              Rada občianskeho združenia

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Riaditeľka ZŠ, Bukovecká 17,  Košice oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje z organizačno-prevádzkových dôvodov dňa 29.04.2022 (piatok) riaditeľské voľno. V tento deň nebude je v prevádzke ŠKD ani školská jedáleň. Návrat do školy je 02.05.2022 (pondelok).

            • ZBER PAPIERA

            • V piatok sme všetci aktívnou prácou v areáli školy i mimo nej venovali jeden deň našej Zemi. A opäť chceme urobiť niečo užitočné, preto sa chystáme spustiť tradičný zber papiera. Zaradený je do celoročnej súťaže a najaktívnejší jednotlivci i kolektívy sa môžu tešiť na odmeny. Začíname v pondelok, 25. apríla 2022. Podmienky zberu sa nezmenili. Papier zbierame pred vyučovaním v čase od 7:00 do 8:00 hod a popoludní od 14:00 do 16:00 hod. Kontajner bude pristavený vo dvore parkoviska z Kaspickej ulice. Balíky papiera prosíme previazať špagátom, nenoste ich v igelitových taškách. Zber bude končiť v piatok, 29. apríla 2022

              Vopred všetkým aktívnym zberateľom ďakujeme, každý kilogram sa počíta :)

            • TRIEDNE AKTÍVY RODIČOVSKÉHO ZDRUŽENIA

            • Vážení rodičia, v pondelok, 25.4.2022, sa uskutočnia prezenčné triedne aktívy RZ v kmeňových triedach. Veríme, že si nájdete čas a prídete na stretnutie s triednymi učiteľmi i ostatnými vyučujúcimi.

            • FYZIKÁLNY KALEIDOSKOP NA MEDZINÁRODNOM FESTIVALE V PRAHE

            • Stredajšie poobedia na našej škole patria žiakom, ktorých baví poznávanie a rozhodli sa stráviť svoj voľný čas na fyzikálnom krúžku. Už piaty rok sa v rámci krúžku venujeme prevažne výrobe fyzikálnych hračiek, vďaka ktorým sa hravou formou zoznamujeme s rôznymi známymi i menej známymi fyzikálnymi javmi.

              Keďže sme sa o naše skúsenosti chceli podeliť aj s ostatnými, prihlásili sme sa s projektom aktivít fyzikálneho krúžku pod názvom Fyzikálne hračky - jednoducho ale vedecky do národného kola medzinárodného festivalu Science on Stage (Veda na scéne), kde sme uspeli. Odmenou bola účasť na medzinárodnom festivale od učiteľov pre učiteľov, ktorý sa tento rok konal v Prahe.

              Naša vedúca fyzikálneho krúžku, p.uč. Juhásová mala možnosť spolu s vyše 400 učiteľmi z celej Európy zdieľať naše výtvory a načerpať množstvo nápadov a motivácie pre ďalšiu činnosť nášho krúžku. Veríme, že sme rovnako aj my boli inšpiráciou pre iných učiteľov a ich žiakov.

              Odkaz na video: https://m.youtube.com/watch?v=RON4l39KgQQ

            • ROZHODNITE O VÍŤAZNOM NÁVRHU

            • Po veľkonočných prázdninách prichádzame opäť s ďalším prekvapením! Už čoskoro sa môžete tešiť na novú školskú kolekciu oblečenia a ďalších doplnkov a práve Vy rozhodnete o jej podobe.

              Hlasujte do 24.4.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív bude použitý na vytvorenie celej kolekcie - mikiny, tričká, polokošele, tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky.

              Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/49d6f18c

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Podľa § 150 ods. 5) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľka Základnej školy, Bukovecká 17, Košice, udeľuje dňa 6.4.2022 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 5. - 8. ročníka z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania „TESTOVANIE 9“. Z obedov budú žiaci 5.-8.ročníka hromadne odhlásení.

              PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová

            • DEŇ VODY 2022

            • Voda, to je čarodejka,
              sila v nej je veru veľká.
              Niekedy je kvapka, para, potom ľad,
              ale iste súhlasíte vieme sa s ňou krásne hrať!

              V tomto duchu sa pustili naši deviataci do rovesníckeho vzdelávania. Absolvovali päť vyučovacích hodín so svojimi mladšími spolužiakmi a zahrali sa s vodou. Skúšali, či sa udrží minca na hladine vody vďaka jej povrchovému napätiu, či vedia použiť vodu ako lepidlo vďaka zmeny jej skupenstva z kvapalného na tuhé, či bude vytekať voda z igelitového vrecúška po jeho prepichnutí špajdľou, ako dokážeme pomocou kvapky vody čítať veľmi malé písmenká a dozvedeli sa niečo aj o vodnej ilúzii. Pracovali v tímoch a víťazi v každej triede získali za odmenu fľašu minerálky. Aktivity sa malým i veľkým páčili a už sa tešia na ďalšie spoločné podujatia.

            • TÝŽDEŇ MOZGU

            • Naši piataci a šiestaci majú za sebou TÝŽDEŇ MOZGU. V rámci tohto týždňa sa dozvedeli čo všetko nášmu mozgu prospieva a ako sa oň dobre starať. Už vedia, že oveľa viac ako tablet, má náš mozog rád knihy. Čítanie je skvelá aktivita, ktorá rozvíja fantáziu a múdrosť. Obľubuje aj pohyb, pretože ten prekrvuje celé telo a tak nám lepšie prúdi krv aj do mozgu. Umenie ako tancovanie, spev, či kreslenie rozvíja našu pravú mozgovú hemisféru. Hádanky, krížovky, cudzie jazyky, násobilka sú zas vhodné pre rozvíjanie ľavej mozgovej hemisféry. Takže sa pustili do lúštenia hádaniek, sudoku, počítali na čas, vystavali námornú flotilu a potrápili ich aj tangramy. V rámci tohto týždňa dopriali teda svojmu mozgu pestrú paletu zaujímavých a zároveň nepoznaných aktivít a veria, že  odmenou im bude „dobre fungujúca hlava“.

            • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

            • Vážení rodičia,

              ak máte doma predškoláka a rozhodli ste sa ho zapísať k nám, prečítajte si prosím naše informácie k zápisu.

              Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole sa bude konať:

              01. 04. 2022 (piatok) v čase od 14:00 hod do 18:00 hod

              02.04. 2022 (sobota) v čase od 8:00 hod do 12:00 hod

              • zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia k 31.08.2022 6 rokov (s výnimkou predčasne zaškolených detí),
              • zápisu sa zúčastňuje dieťa spolu so zákonnými zástupcami,
              • dieťa je možné zapísať iba na jednu základnú školu,
              • o zápis je možné požiadať prostredníctvom elektronického formulára prihlášky alebo vyplnením prihlášky v listinnej podobe (k dispozícii na stránke školy, aj vo vestibule školy),
              • údaje o dieťati musia súhlasiť s údajmi v rodnom liste dieťaťa,
              • po vyplnení elektronickej prihlášky budete telefonicky kontaktovaní vedením školy a dohodnete si presný termín zápisu,
              • ak nemáte možnosť elektronicky komunikovať so školou, príp. si vytlačiť prihlášku, môžete ju vyplniť v čase zápisu na mieste,
              • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami predkladá spolu s prihláškou aj písomné vyjadrenie  zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

              V prípade potreby a záujmu je možné vyplniť aj nasledovné dokumenty:

              Tlačivá v listinnej podobe nájdete aj vo vestibule školy.

              Na zápis je potrebné priniesť:

              • Občianske preukazy zákonných zástupcov,
              • rodný list dieťaťa.

              Tešíme sa na Vás, vážime si Váš záujem o našu školu. Budeme sa snažiť naplniť Vaše očakávania a nesklamať Vašu dôveru.

               

            • AJ V TOMTO ROKU SA UCHÁDZAME O 2%

            • Vážení rodičia, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

              Zákon Vám umožňuje darovať 2 % (príp. 3%) zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, akou je aj naše Rodičovské združenie. Vaše 2 % (príp. 3%) pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech našich detí. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole a na dobudovanie školského areálu. Pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to. Upozorňujeme, že tlačivá sú editovateľné a nachádzajú sa na stránke školy v sekcii Žiaci a rodičia v záložke s označením 2%, na vrátnici školy a vložili sme ho aj sem:  2_percenta.pdf

              Za Vašu ochotu pomôcť Vám vopred ďakuje Rodičovská rada OZ Rodičovské združenie pri ZŠ Bukovecká 17, Košice 


            • Dôležitý oznam

            • Z organizačných dôvodov prerušujeme prevádzku školskej jedálne od 16.2. 2022 (dnes) do 18.2.2022. Pre žiakov v ŠKD bude dnes zabezpečená balíčkovaná suchá strava. Pre žiakov, ktorí absolvujú lyžiarsky výcvikový kurz, bude zabezpečený obed. Žiakom 2. stupňa prosím posilnite desiatu na blížiace sa 3 dni. Viac informácií Vám poskytneme v priebehu dnešného dňa. Ďakujeme za pochopenie.