• Novinky

            • ĎALŠIE OZNAMY

            • Dňa 3.9.2021, v piatok, bude vyučovanie prebiehať formou úvodných triednických hodín. Vyučovanie pre žiakov 1.-3.ročníka bude trvať do 11:40 hod, pre žiakov  4.-6.ročníka do 12:35 hod  a pre žiakov 7.-9.ročníka do 13:30 hod. Aj ŠKD (školský klub detí) už bude v prevádzke pre prihlásených žiakov a to v čase od 6:00 do 16:30 hod. V piatok začína podávať obedy pre prihlásených žiakov aj školská jedáleň. Vyučovanie podľa rozvrhu sa začne v pondelok, 6. 9. 2021.
               

            • Milí žiaci, rodičia a priatelia našej školy,

            • letné prázdniny sa už končia a nás čaká nový školský rok 2021/2022. Brány našej školy sa pre všetkých žiakov otvoria vo štvrtok, 2. 9. 2021.

              Slávnostné otvorenie školského roka bude z dôvodu dodržania aktuálnych protiepidemiologických opatrení prebiehať v upravenom režime. Príchod žiakov 2. až 4. ročníka je naplánovaný v čase 7:30-7:45 hod a po tomto čase, teda od 7:45 do 8:00 hod, budú prichádzať žiaci 5.-9. ročníka. Žiaci vstupujú do budovy školy hlavným vchodom, majú nasadené rúško a bez prezúvania prechádzajú cez ranný filter (meranie teploty, dezinfekcia rúk a kontrola vyplnenia Vyhlásenia o bezpríznakovosti). Vyhlásenie o bezpríznakovosti je možné vyplniť tak ako v minulom školskom roku prostredníctvom nášho ŠIS Edupage. Pre tých žiakov, ktorých rodičia nemajú prístup do ŠIS sú uvedené vyhlásenia pripravené v plastovej schránke umiestnenej pri vstupe do školy.

              Rodičia žiakov (okrem prvákov) nemajú povolenie na vstup do budovy školy. Odporúčame žiakom, aby si priniesli pero a zápisník na dôležité informácie a čip na evidenciu dochádzky. V prvý deň školského roka nebude v prevádzke školský klub detí ani školská jedáleň. Tí žiaci, ktorí sa ešte nestihli prihlásiť na obedy v školskej jedálni, to môžu urobiť u vedúcej školskej jedálne.

              Rodičia žiakov 2.-4. ročníka, ktorí môžu opustiť školu bez sprievodu, informujú triedneho učiteľa prostredníctvom správy v ŠIS Edupage. Ukončenie prvého dňa v škole pre žiakov 2. až 9. ročníka je plánované na 10:00 hod.

              Veľmi sa tešíme na našich prváčikov. Ich príchod je naplánovaný v čase od 8:45 do 9:00 hod. Prváci vstupujú do budovy školy v sprievode rodičov hlavným vchodom a tiež prechádzajú cez ranný filter. Okrem Vyhlásenia o bezpríznakovosti žiaka, ktoré rodičia odovzdávajú buď prostredníctvom ŠIS alebo v tlačenej podobe, vypĺňajú rodičia pri vstupe Vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka, bez ktorého vstup rodiča do budovy nie je možný. Slávnostné otvorenie školského roka sa pre prvákov uskutoční na prvom poschodí v divadelnej sále. Ukončenie prvého dňa v škole pre našich prváčikov je naplánované na 10:30 hod.

              Úspešný a v zdraví prežitý školský rok praje PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová, riaditeľka školy

            • Vážení rodičia,

            • čaká nás nový školský rok, ktorý bude pravdepodobne opäť poznačený pandémiou. Preto sa chceme pripraviť na jej zvládnutie. Do začiatku nového školského roka nás ale už v tomto období čakajú dve dôležité úlohy. Najneskôr do stredy, 25.08.2021, potrebujeme prostredníctvom nášho ŠIS Edupage zistiť váš záujem o:

              1. domáce samotesty, ktoré ponúkajú možnosť dobrovoľného testovania v domácom prostredí sadou 25 testov Ag testov,
              2. vykonanie PCR testovania kloktacími testami v prvom týždni nového školského roka, pričom túto možnosť môžu využiť všetci žiaci, teda aj zaočkovaní, aj tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

              Záujem o uvedené testy nájdete v časti PRIHLASOVANIE. Prosíme o dodržanie uvedeného termínu, nakoľko práve k nemu sa viaže termín objednávania i následnej distribúcie testov. 

              O presnom termíne distribúcie testov rodičom (zákonným zástupcom) budeme informovať prostredníctvom ŠIS Edupage. Rodičia (zákonní zástupcovia) našich budúcich prváčikov už dostali prihlasovacie údaje do ŠIS Edupage formou notifikačného e-mailu a preto prosíme aj ich o vyjadrenie sa k spomínaným záujmom.

              Prajeme vám všetkým pevné zdravie.

            • Informácie o voľných pracovných miestach

            • Informácie o voľných pracovných miestach v šk.r. 2021/2022

              V zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zverejňujeme informáciu o voľnom  pracovnom mieste pedagogického zamestnanca:

              Názov a adresa zamestnávateľa: Základná škola, Bukovecká 17, 040 12 Košice,

              Kontakt: zsbukke@centrum.sk

              Riaditeľka Základnej školy, Bukovecká 17, Košice podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov vypisuje výberové konanie na miesta pedagogických zamestnancov:

              • školský špeciálny pedagóg v súlade s podmienkami národného projektu „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II“
              • učiteľ pre primárne vzdelávanie (1. stupeň ZŠ) s rozšírením kvalifikácie anglický jazyk
              • učiteľ pre nižšie sekundárne vzdelávanie (2. stupeň ZŠ) s aprobáciou občianska náuka a telesná výchova
              • vychovávateľ

              Kvalifikačné predpoklady:

              Vzdelanie v súlade s vyhláškou č. 1/2020 Z. z. Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancova odborných zamestnancov v zmysle Vyhlášky MŠ SR č. 437/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v znení neskorších predpisov.

              Platové podmienky:

              V zmysle zákona č. 553/2009 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme, v znení neskorších predpisov a závisí od stupňa najvyššieho dosiahnutého vzdelania a od dĺžky pedagogickej praxe. 

              Zoznam požadovaných dokladov:

              Žiadosť o prijatie do zamestnania 

              Štruktúrovaný profesijný životopis

              Motivačný list

              Súhlas so spracovaním osobných údajov

              Zaslať elektronicky do 23. 08. 2021 do 14:00 hod  na adresu: zsbukke@centrum.sk

              Po vyzvaní po osobnom pohovore predložiť ďalšie doklady:

              Kópie dokladov o nadobudnutom vzdelaní 
              Potvrdenie o zdravotnej a duševnej spôsobilosti 

              Čestné vyhlásenie o bezúhonnosti a potvrdenie, že uchádzač podal žiadosť o odpis z registra trestov (§ 9 ods. (1) a § 15 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) nie staršie ako 3 mesiace.

              Iné doplňujúce údaje:

              Pracovný pomer na dobu určitú do 31. 08. 2022 s nástupom do zamestnania: 01. 09. 2021

              Úväzky:

              Školský špeciálny pedagóg - 100%

              Učiteľ pre primárne vzdelávanie - 100 %

              Učiteľ pre nižšie sekundárne vzdelávanie - 100% (50% aprobované predmety + 50% asistent učiteľa)

              Vychovávateľ - 80%

               

              Iné požiadavky:

              Profesionalita, komunikatívnosť, flexibilita, zodpovednosť a tvorivosť. Individuálny, rešpektujúci a láskavý prístup k deťom. Znalosť práce s počítačom na úrovni pokročilý. Schopnosť pracovať v tíme. Skúsenosti s využívaním inovatívnych foriem a metód práce.

              Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom).

              PaedDr. Zuzana Zajacová, riaditeľka školy

            • Zmeny v poskytovaní dotácií na stravu v novom školskom roku 2021/2022

            • Vzhľadom na právne úpravy zákona o dotáciách, účinné od 01.08.2021, sa mení poskytnutie dotácie na stravu na obdobie od 01.09.2021 do 31.12.2021. Okrem detí  žijúcich v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi a detí žijúcich v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima je možné poskytnúť dotáciu na stravu aj na:

              • deti v poslednom ročníku MŠ, ktoré dovŕšili 6 rokov veku a v ZŠ, ktoré nedovŕšili 15 rokov veku ak žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili (osoby so zdaniteľným príjmom), alebo si nemohli v zmysle zákona o dani z príjmov uplatniť nárok na zvýšený daňový bonus (napr. poberatelia dôchodkov, nezamestnaní),
              • deti v ZŠ, ktoré už dovŕšili 15 rokov veku (napr. z dôvodu opakovania ročníka, odkladu povinnej školskej dochádzky), nakoľko na tieto deti nie je možné z dôvodu veku dieťaťa si uplatniť zvýšený daňový bonus, ale je možné si uplatniť nárok na tzv. základný daňový bonus.

              Upozorňujeme, aby rodičia, ktorí majú nárok na uplatnenie si zvýšeného daňového bonusu, uprednostnili uplatnenie si tohto daňového bonusu, nakoľko ak sa na dieťa poskytne dotácia na stravu v zmysle § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách zanikne im nárok na akýkoľvek daňový bonus úplne.

              Nárok na poskytnutie dotácie na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách preukazuje zákonný zástupca dieťaťa čestným vyhlásením. (dotacia_strava_cestne_vyhlasenie.docx)

              V prípade záujmu o dotáciu na stravovanie v novom školskom roku prosíme doručiť podpísané Čestné vyhlásenie do poštovej schránky ZŠ umiestnenej pri vstupe do budovy školy a to najneskôr v utorok, 10. 08. 2021. Tlačivá budú k dispozícii aj v priehľadnej plastovej schránke umiestnenej rovnako pri vstupe do budovy školy.

            • STRÁNKOVÉ HODINY

            • V čase letných prázdnin sú pre verejnosť vyhradené stránkové hodiny v stredu, v čase od 8:00 hod do 12:00 hod.

            • AKTUÁLNY OZNAM

            • Vzhľadom na pretrvávajúce horúčavy upravujeme od 24.06.2021 ukončenie vyučovania pre žiakov na 1. stupni v rozpätí od 11:20 do 11:50 hod a u žiakov na 2.stupni od 12:10 do 12:40 hod s plynulým prechodom do školskej jedálne. Od zajtra, 25.06.2021, skracujeme aj pobyt v školskom klube detí a to do 16:00 hod. Upozorňujeme na dodržiavanie pitného režimu a odporúčame ľahké oblečenie a pokrývku hlavy.

            • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ V HMOTNEJ NÚDZI

            • Prosíme rodičov detí v hmotnej núdzi, aby najneskôr do 15. 7. 2021 doniesli potvrdenie z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny o tom, že sú v HMOTNEJ NÚDZI alebo na hranici ŽIVOTNÉHO MINIMA. Potvrdenie na I. polrok 2021/2022 je potrebné odovzdať v kancelárii hospodárky školy v čase od 7.30 do 14.00 hod alebo vhodiť do poštovej schránky umiestnenej na mreži pri vstupe do základnej školy. Potvrdenie je potrebné k poskytnutiu dotácie na stravu a na učebné pomôcky.

            • STRAVOVANIE V BUDÚCOM ŠKOLSKOM ROKU

            • Toto sú úvodné informácie, týkajúce sa zmien v stravovaní v budúcom školskom roku 2021/2022.

              S účinnosťou od 01. 08. 2021 prichádza do platnosti novelizovaný zákon č. 544/2010 o dotáciách.  Od uvedeného dátumu bude možné poskytnúť dotáciu na stravu dieťaťa plniaceho si povinnú školskú dochádzku v základnej škole len v prípade, že je dieťa z domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima. Túto skutočnosť musí rodič/zákonný zástupca dokladovať vopred, príslušným tlačivom ÚPSVaR. To znamená, že stravníci nespĺňajúci vyššie uvedenú podmienku, v zmysle schváleného VZN č. 103,  platného od  01. 09. 2019, budú za obedy platiť

              1.-4.ročník – 1,15 €

              5.-9.ročník – 1,23 €.

              Poplatok bude možné uhradiť bankovým prevodom, trvalým príkazom alebo poštovou poukážkou. najneskôr do 5. dňa v mesiaci na účet školskej jedálne IBAN je SK 11 5600 0000 0005 0402 1008, pričom do poznámky pre prijímateľa je potrebné uviesť meno a triedu žiaka.

              Prihlásiť sa na stravu v budúcom školskom roku bude možné už koncom tohto mesiaca, alebo na začiatku septembra.

            • ODHLASOVANIE Z OBEDOV

            • Odhlasovanie žiakov z obedov bude z dôvodu inventúry možné do stredy, 23.6.2021. Po tomto termíne možno odhlásiť žiaka zo stravy len v prípade choroby, ráno, do 8:00 hod. Prosíme rodičov, aby odhlasovanie žiakov neriešili cez triednych učiteľov, ale priamo s vedúcou školskej jedálne na tel. čísle 055/7295479 alebo e-mailom na adrese sj.buk17@centrum.sk. Ďakujeme za pochopenie. 

            • ZO ŠKOLSKÉHO PARLAMENTU

            • Tento školský rok sme strávili viac času doma, ako v škole. Pre mnohých z nás to bolo pohodlné, no zároveň nám to v školskom parlamente skrížilo plány. Keďže sme sa celý rok nemohli realizovať, aspoň teraz, na záver, sme si pre 2.stupeň niečo pripravili. Celý budúci týždeň bude "bláznivý", myslíme tým naše oblečenie. Bude teplo, preto hlavnú úlohu budú hrať tričká. V pondelok si oblečieme tričká s nápismi, ktoré pre nás niečo znamenajú, v utorok prídeme "naruby", v stredu bude škola plná farieb, ale len tých, ktoré vznikajú pri lome svetla. Neviete ktoré to sú? Pre tých, ktorí ešte nemali optiku našepkáme, že ide o modrú, fialovú, zelenú, červenú, oranžovú a žltú. Vo štvrtok si skúste nájsť v šatníku niečo geometrické, napr. pruhy, štvorce, trojuholníky. Piatkom uzavrieme celý týždeň a to oblečením, ktoré bude vyjadrovať váš najobľúbenejší predmet. Tešíme sa na vaše kreatívne nápady! Trieda, ktorá bude plniť tieto úlohy najaktívnejšie, sa môže tešiť aj na odmenu. 

            • NETRADIČNÁ HODINA S KAROLOM PETREŠOM

            • Naši piataci zažili netradičnú hodinu výtvarnej výchovy. Pripravil si ju náš bývalý žiak, maliar a pedagóg Karol Petreš. Absolvent Fakulty Umení, ktorý žije a tvorí v Košiciach, voviedol žiakov do sveta detskej fantázie, keď si mokrou hlinou vytvárali prstami aj štetcami obrazy podľa vlastnej fantázie. Bola to skvelá hodina a výsledky potešili aj samotného umelca. Po ukončení hodiny sa všetci zúčastnili slávnostného odhalenia tabuľky slávy tohto profesionála. Vystavoval svoje diela nielen v rôznych miestach na Slovensku, ale aj v Maďarsku, Rumunsku, Nemecku a Anglicku. Možno práve táto hodina nadchla niektorého zo žiakov a svoju budúcnosť bude orientovať umeleckým smerom. Prezrel si vynovené priestory našej školy a spolu so svojou bývalou triednou učiteľkou, dnes zástupkyňou školy, si zaspomínali na školské časy.

            • ROMAN VOLÁK KRSTIL MASKOTA

            • Symbolicky, hádzaním cukríkov, pokrstil nášho maskota náš bývalý žiak, viac ako stonásobný majster sveta v karate a kickboxe Roman Volák. Navštívil našu školu, aby odhalil svoju tabuľku slávy našich bývalých žiakov, na ktorých sme zvlášť hrdí a pozývame ich k nám. Vo svojej zbierke má už okolo 400 medailí zo svetových súťaží. Jednu z nich a tiež vzácnu trofej z roku 2012 daroval po voľnom vystúpení našej škole. Nájdeme jej čestné miesto medzi oceneniami. Roman sa k tomuto športu dostal v našej škole, keď navštevoval krúžok boxu. V besede so žiakmi opísal svoju cestu k prvým úspechom. Bola to drina a odriekanie. Pozor si dával aj na zdravé stravovanie. Našu školu navštevuje rád a opakovane. Prvýkrát to bolo v roku 2002 a následne v roku 2016. Jeho vystúpenia vo freestyle a ukážky bojových umení sú pre nás vždy emotívnym zážitkom. Tešíme sa, že je vo skvelej kondícii a naďalej láme rekordy. Veríme, že náš maskot, ktorého sme pomenovali Leonard podľa jeho 1,5 ročného syna, prinesie našim žiakom toľko radosti, ako prináša malý Leon svojim rodičom.

            • ODHAĽOVANIE TABULIEK SLÁVY

            • Každá škola je hrdá na svojich žiakov, ktorí v živote dosiahli niečo svojimi vedomosťami, schopnosťami či zručnosťami u nás doma aj vo svete. V našej škole ich je niekoľko a ich zoznam sa stále dopĺňa. Sú medzi nimi Ballová Adriana, Barilíková Lenka, Jaroš Christian, Maléterová Soňa, Mihalíková Anna, Mikluš Viktor, Petreš Karol, Tatarková Andrea, Volák Roman, Zachariáš Ján. Dokázali sa presadiť a zviditeľniť ako herečky, v súťaži krásy, športe, maliarstve, tiež písaním kníh aj v komunálnej politike. S uvoľňovaním situácie postupne prichádzajú k nám na školu a odhaľujú si tú svoju „tabuľku slávy“. Veľkým prekvapením pre majsterku sveta v basketbale Annu Mihalíkovú bolo, že ani netušila, čo je za bielym plátnom a všetko to tajne zorganizovala jej sestra. Samozrejme nás musela presvedčiť o svojich schopnostiach hádzaním lopty do detského basketbalového koša. Autor knihy Medzi nebom a zemou (o slávnych a svätých osobnostiach) Ján Zachariáš prišiel aj so svojou milovanou manželkou a sestrou dvojičkou. Zaspomínali si na úplné začiatky našej školy a ukázali nám vzácne fotografie z týchto čias. Učiteľ Zachariáš si odučil v máji 2016 v našej škole hodiny dejepisu, kým naša učiteľka učila v jeho škole. Bola to skvelá výmena na spestrenie vyučovania. Tešíme sa na ďalšie osobnosti a odhaľovanie tabúľ. Možno tam o pár rokov pribudnú mená aj terajších žiakov. Držíme im palce a tešíme sa na nich.

            • VYHODNOTENIE ZBERU PAPIERA

            • V dňoch od 03.05.2021 do 10.05.2021 prebiehal u nás jarný zber papiera. Do zberu sa aj napriek mimoriadnej situácii zapojili všetky triedy a  spoločnými silami nazbierali 9013 kg papiera. Pre zostavenie poradia tried bol rozhodujúci počet nazbieraných kilogramov na jedného žiaka.

              1. miesto obsadila III.A trieda s priemerným počtom 107,05 kg papiera na žiaka,

              2. miesto patrilo VI.A triede s priemerným počtom 59,73 kg papiera na žiaka,

              3. miesto obsadila II.A trieda s priemerným počtom 58,95 kg na jedného žiaka.

              Poradie ostatných tried:

              4.miesto I.A (46,96 kg), 5.miesto II.B (37,61 kg), 6.miesto VII.A (37,00 kg), 7.miesto V.A (27,88 kg), 8.miesto VIII.A (19,48 kg), 9.miesto IV.A (11,16 kg), 10. miesto IX.A (0,80 kg).

              Najaktívnejší zberatelia sú zverejnení na nástenke Hviezdy mesiaca, ktorá sa nachádza vo vestibule školy. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a prispeli tak k vytriedeniu 9 ton starého papiera. Dočítali sme sa, že jedna tona vyzbieraného papiera dokáže zachrániť 17 stromov, čo znamená, že sme v tomto roku zachránili približne 153 stromov. Ďalej sme zistili, že vytriedením a recykláciou 110 ton starého papiera sa dá zachrániť až 1 hektár 80 ročného lesa, čo znamená, že týmto jarným zberom môžeme zachrániť približne 8 árov takéhoto lesa. Tieto čísla sú pre nás povzbudením do ďalších zberov. 

            • DEŇ MATIEK

            • Uplynulú  nedeľu oslávili naše mamy, mamičky, babičky svoj sviatok. Celý týždeň sme pre ne v škole vytvárali srdiečka a pozdravy, aby sme im poďakovali za všetko, čím nás zahŕňajú. Nie všetci sme však mohli aj osobne obdarovať milované oslávenkyne a darkyne životov. Využili sme teda krásnu akciu našej mestskej časti a na kovovú konštrukciu srdiečka v parčíku sme zavesili vypletané srdiečko venované všetkým mamám, maminkám, babičkám.

              Na SRDCE PRE MAMU umiestnené pred miestnym úradom sme dali odkazy písané s láskou. Prečítajú si ich všetci, ktorí išli alebo ešte len pôjdu okolo.

              V mene našich žiakov ďakujem všetkým mamičkám za milé slová, bozky, úsmevy, povzbudenia, ale aj pokarhanie, veď aj to patrí k životu.

              Buďte stále nádherné, milé, zdravé a buďte s nami ešte dlhé roky.