• Novinky

            • VÝSLEDKY VOLIEB DO RADY ŠKOLY

            • Riaditeľka školy na základe vyhlásenej výzvy zriaďovateľom Mestom Košice na voľby členov do Rady školy pri ZŠ, Bukovecká 17, Košice zo dňa 22. 06. 2020 oznamuje výsledky volieb. Voľby za  kategóriu pedagogickí zamestnanci a ostatní zamestnanci sa konali dňa 28. 04. 2021. Voľby (2. kolo) za kategóriu rodičia sa konali 03. 05. 2021. Zástupcovia zriaďovateľa boli delegovaní na základe Uznesenia č. 410.

              Členovia Rady školy za:

              • pedagogických zamestnancov: Mgr. Juhásová Antónia, Mgr. Obšatníková Dagmar
              • ostatných zamestnancov: Lengeňová Zuzana
              • rodičov: Mgr. Ceľuch Cyril, Ing. Horný Marek, Mgr. Palenčárová Ingrid, Ing. Šulka Slavomír
              • zriaďovateľa: Mgr. Gajdošová Andrea, JUDr. Guzlejová Juliana, Mgr. Macko Branislav, PhDr. Sviatková Silvia

              Zvolení členovia budú oboznámení s termínom ustanovujúcej schôdze  pozvánkou v dohľadnej dobe.

            • 200 TON Z LESA VON

            • Príroda je všetko okolo nás, čo nám ponúka zdravie, relax, pohodu. Aby to tak stále bolo, treba ju chrániť a udržiavať. Túto úlohu má aj projekt SOŠ drevárskej z Vranova nad Topľou  zameraný na vyzbieranie a vynesenie 200 ton rozkladajúceho sa odpadu  z lesných plôch Slovenska.  Projekt podporuje Ministerstvo životného prostredia SR i známy športovec Matej Tóth, trvá do decembra tohto roku a aj my žiaci sme sa do neho zapojili. Spoločne s ďalšími školami Slovenska odľahčíme prostredie okolo nás o poriadnu skládku toho, čo do neho nepatrí.

              Žiaci 2. stupňa len v blízkosti nášho jazera vyzbierali 47 kg.  Ukázali tak, že odpad môže ísť aj opačným smerom, teda von z prírody. Nezaháľali ani žiaci 1. stupňa a ŠKD. Od nečistôt vyčistili areál školy aj okolité detské ihriská, vypleli kvetinovú mandalu, dozvedeli sa množstvo zaujímavostí o ochrane prírody, zoznámili sa s funkciou lesa, konkrétnymi rastlinami aj ich pôsobením na človeka a živočíchov. Deviataci zase zisťovali kvalitu vody v našom jazere. Všetci tak  získali zdravšiu alternatívu trávenia voľného času, ako je vlastná izba a elektronické zážitky. Hlavne však svojím podielom prispeli k tomu, aby mohla príroda lepšie dýchať a  na našej Zemi sa nám žilo lepšie, krajšie a zdravšie.

            • VOĽBY DO RADY ŠKOLY – 2. KOLO

            • Riaditeľka ZŠ Bukovecká 17, Košice oznamuje, že vzhľadom na nízku, len 33%-nú, účasť rodičov vo voľbách do Rady školy pri Základnej škole, Bukovecká 17, Košice v 1. kole, vyhlasuje 2. kolo volieb za kategóriu rodičia (počet volených členov - 4).

              Voľby sa uskutočnia písomným hlasovaním dňa 03.05.2021 od 15:00 hod do 17:00 hod, pričom sa pri opakovaných voľbách účasť nadpolovičnej väčšiny voličov príslušnej kategórie nevyžaduje.

              Pri voľbe zástupcov rodičov do orgánu školskej samosprávy môžu rodičia uplatniť len jeden hlas za rodinu (bez rozdielu počtu detí v škole).

              Rada školy je iniciatívny a poradný samosprávny orgán, ktorý vyjadruje a presadzuje verejné záujmy a záujmy žiakov, rodičov, pedagogických zamestnancov a ostatných zamestnancov v oblasti výchovy a vzdelávania. Plní funkciu verejnej kontroly, posudzuje a vyjadruje sa k činnosti školy z pohľadu školskej problematiky.

              Toto oznámenie bude umiestnené na verejne prístupnom mieste v škole a zverejnené na webovom sídle školy.  

              V Košiciach, 29.04.2021                                                                     PaedDr. Zuzana Zajacová, riaditeľka školy

            • OZNAM

            • Riaditeľka ZŠ Bukovecká 17, Košice Vám oznamuje v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v platnom znení a v súlade s Vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v platnom znení

              konanie volieb do Rady školy pri Základnej škole, Bukovecká 17, Košice za:

              • kategóriu pedagogickí zamestnanci, počet volených členov – 2
              • kategóriu ostatní zamestnanci, počet volených členov – 1
              • kategóriu rodičia, počet volených členov – 4

              Podľa § 1 ods. (3) vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v platnom znení bola zriaďovateľom Mestom Košice, vyhlásená výzva na voľby členov v Rade školy dňa 22.06.2020. Z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 nebolo možné realizovať tieto voľby v skoršom termíne.

              Voľby členov Rady školy sa uskutočnia písomným hlasovaním:

              • za zástupcov pedagogických i nepedagogických zamestnancov dňa 28.04.2021 od 13:30 hod v zborovni školy,
              • za zástupcov rodičov žiakov školy dňa 28.04.2021 od 14:00 hod do 17:30 hod pred vstupom do budovy školy. 

              Voľby zástupcu príslušnej kategórie voličov do Rady školy sa môžu uskutočniť, ak sa zišla nadpolovičná väčšina oprávnených voličov tejto kategórie. Ak sa nezišla nadpolovičná väčšina oprávnených voličov príslušnej kategórie, budú sa voľby opakovať 03.05.2021 od 15:00 hod do 17:00 hod, pričom sa pri opakovaných voľbách účasť nadpolovičnej väčšiny voličov príslušnej kategórie nevyžaduje.

              Svoj záujem/nezáujem o kandidatúru do Rady školy vyjadrí zákonný zástupca prostredníctvom prihlasovania v ŠIS Edupage, ktoré bude otvorené do 27.04.2021 do 14:00 hod. Pri voľbe zástupcu rodičov do orgánu školskej samosprávy môžu rodičia uplatniť len jeden hlas za rodinu (bez rozdielu počtu detí v škole).

              Toto oznámenie bude umiestnené na verejne prístupnom mieste v škole a zverejnené na webovom sídle školy.  

              V Košiciach, 23.04.2021                                                                       PaedDr. Zuzana Zajacová, riaditeľka školy

            • ZBER PAPIERA

            • Opäť chceme urobiť niečo užitočné pre našu Zem, preto sa chystáme spustiť tradičný zber papiera. Začíname v pondelok, 3. mája 2021. Podmienky zberu sa nezmenili. Papier zbierame pred vyučovaním v čase od 7:00 do 8:00 hod a popoludní od 14:00 do 16:00 hod. Kontajner bude pristavený vo dvore parkoviska z Kaspickej ulice. Balíky papiera prosíme previazať špagátom, nenoste ich v igelitových taškách. Kartón nezbierame. Súťažíme v triedach i medzi triedami a najúspešnejší zberatelia a kolektívy sa môžu tešiť na odmeny.

            • OD PONDELKA UŽ VŠETCI PREZENČNE

            • S účinnosťou od 26. apríla 2021 bude vyučovanie v našej škole realizované formou prezenčného vzdelávania pre všetky ročníkyPodmienkou nástupu žiakov 5.-9.ročníka na prezenčné vzdelávanie je negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 žiaka a jedného zákonného zástupcu žijúceho so žiakom v spoločnej domácnosti, nie starší ako 7 dní, príp. platná výnimka z testovania. Vyhlásenie o bezinfekčnosti je možné podať elektronicky prostredníctvom ŠIS Edupage (v časti žiadosti/vyhlásenia). V súčasnosti nemá naša škola v prevádzke odberové miesto, preto je potrebné absolvovať testovanie v niektorom inom MOM.

              Žiaci 5.-7. ročníka nastupujúci na prezenčnú výučbu  automaticky prihlásení na stravu. Prosíme rodičov stravníkov, ktorí nemajú záujem o podávanie stravy, aby nahlásili túto skutočnosť do piatku, 23.04.2021, na adrese sj.buk17@centrum.sk alebo na tel. čísle 055/7295479. Mliečnu desiatu až do odvolania nepodávame.

            • NÁSTUP ĎALŠÍCH ROČNÍKOV NA PREZENČNÚ VÝUČBU

            • S účinnosťou od 19. apríla 2021 bude vyučovanie v našej škole realizované nasledovne:

              1.-4.ročníkpokračuje v prezenčnej výučbe,

              8.- 9. ročníknastupuje na prezenčnú výučbu,

              5.-7. ročníkpokračuje v dištančnej výučbe.

              S účinnosťou od 26. apríla 2021 sa v závislosti od COVID ŠKOLSKÉHO AUTOMATU predpokladá prezenčná výučba aj v 5.-7.ročníku. Aktualizovaná mapa, platná od 26. apríla 2021, bude zverejnená 21.apríla 2021 na tejto webovej stránke. Podmienkou nástupu žiakov 5.-9.ročníka na prezenčné vzdelávania je negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 žiaka a jedného zákonného zástupcu žijúceho so žiakom v spoločnej domácnosti nie staršie ako 7 dní. V súčasnosti nemá naša škola v prevádzke MOM.

              Žiaci nastupujúci na prezenčnú výučbu sú automaticky prihlásení na stravu. Prosíme rodičov stravníkov, ktorí nemajú záujem o podávanie stravy, aby nahlásili túto skutočnosť na adrese sj.buk17@centrum.sk alebo na tel. čísle 055/7295479. Mliečnu desiatu až do odvolania nepodávame.

            • VÝBEROVÉ KONANIE

            • Primátor Mesta Košice vyhlasuje výberové konanie na funkciu riaditeľa Základnej školy Bukovecká 17, 040 12 Košice. Všetky podrobnosti k výberovému konaniu sú uvedené v prílohe.

            • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

            • Žiaci 1. stupňa sú od 12.04.2021 automaticky prihlásení na stravu. Prosíme rodičov stravníkov, aby v prípade že nemajú záujem o podávanie stravy, nahlásili túto skutočnosť na adrese sj.buk17@centrum.sk alebo na tel.čísle 055/7295479. Mliečnu desiatu až do odvolania nepodávame.

            • AKTUÁLNE INFORMÁCIE

            • Riaditeľka školy na základe usmernenia RÚVZ v Košiciach, MŠVVaŠ SR a zriaďovateľa Mesta Košice oznamujem, že od  12. 04. 2021 pokračuje prezenčné vyučovanie žiakov 1. stupňa, činnosť ŠKD a ŠJ. Podmienkou nástupu je vyplnené Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré nájdete v našom ŠIS Edupage. ŠKD bude v prevádzke od 6:30 hod do 16:30 hod. Žiaci II. A triedy musia mať potvrdenie od detského  lekára o zdravotnej spôsobilosti pre návrat do kolektívu.  

            • Vážení rodičia,

            • prajem Vám v mene celého kolektívu pokojné prežitie veľkonočných sviatkov v zdraví a v kruhu svojej  rodiny. Verím, že sa súčasná nepriaznivá situácia zlepší a dostaneme sa z najhorších čísel. Ak dokážeme byť disciplinovaní my všetci a budeme dodržiavať opatrenia o nestretávaní sa počas sviatkov, predpokladá sa postupné otváranie škôl. V závislosti od zvládnutia veľkonočného voľna sa budú v ďalšom týždni prijímať zo strany MŠVVaŠ SR nové opatrenia.

              Musíme to vydržať spoločne.

              Ďakujem Vám.

              Zuzana Zajacová

            • Veľmi dôležitý oznam

            • Vážení rodičia,

              vzhľadom na v tejto hodine aktuálny vývoj epidemiologickej situácie v našej škole a na základe usmernenia RÚVZ, prechádzajú zajtrajším dňom, teda od 29. 03. 2021 do karantény žiaci 1. -- 4. ročníka a pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci. Karanténa pre uvedené skupiny bude trvať do 09. 04. 2021 (vrátane). Prezenčná forma vyučovania sa v týchto ročníkoch bude meniť na dištančnú. Podrobné informácie Vám zašlú triedni učitelia v priebehu zajtrajšieho dňa.

              Opätovný nástup žiakov do školy je v pondelok, 12. 04.2021 za predpokladu, že nemajú žiadne klinické príznaky. Žiaci II. A triedy idú do pandemickej karantény a rodičia to hlásia u svojich lekárov. K uvedenému rozhodnutiu sme pristúpili okamžite s dôrazom na ochranu zdravia našich žiakov i zamestnancov.

              Vopred ďakujeme za pochopenie a ústretovosť.

            • 21. marec - SVETOVÝ DEŇ DOWNOVHO SYNDRÓMU

            • Tento symbolický dátum je odvodený z číslic 3 a 21, keďže pri uvedenej diagnóze ide o trizómiu 21. chromozómu. #PonožkováVýzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny.
              Po minulé roky sme si zvykli tento deň pripomenúť spoločne v škole, kedy sme sa vyučovania zúčastnili v ponožkách rôznej farby. Keďže nám to žiaľ tento rok situácia neumožňuje, spojili sme sa aspoň takto virtuálne. Máme radosť z tejto súdržnosti a ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili.

            • DNES DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            • Vážení rodičia budúcich prváčikov,

              čas, kedy sa budete musieť rozhodnúť do ktorej základnej školy zapíšete vaše dieťa, sa blíži. Zápis do 1. ročníka sa v tomto roku koná 9. a 10. apríla 2021. Prihlášky už školy zverejňujú a mnohí z vás si robia prieskum pred konečným rozhodnutím. Na to skvelo slúžia Dni otvorených dverí, ktoré sa však dnes organizujú inak ako po minulé roky. Na jeden online DOD vás pozývame aj my. Na pripojenie kliknite sem.

            • UCHÁDZAME SA O 2% DANE

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane (3%). Zákon Vám umožňuje darovať 2 % (3%) zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, akou je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % (3%) pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech našich detí. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole a na úpravu školského areálu. Pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to. Upozorňujeme, že tlačivá sú editovateľné a nachádzajú sa na stránke školy v sekcii Žiaci a rodičia v záložke s označením 2% i na vrátnici školy. 

              Za Vašu ochotu pomôcť Vám vopred ďakuje OZ Rodičovské združenie pri ZŠ Bukovecká 17, Košice 

            • INFORMÁCIE K ZÁPISU DO 1.ROČNÍKA

            • Vážení rodičia budúcich prváčikov,

              z aktuálneho Usmernenia MŠVVaŠ SR k zápisu a prijímaniu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky a pokynov zriaďovateľa vyberáme tie najdôležitejšie informácie:

              • Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa, ktoré k 31.08. dosiahlo šiesty rok veku, na plnenie povinnej školskej dochádzky.
              • Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt. Môže plniť povinnú školskú dochádzku aj v inej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie.
              • Školské obvody sú zadefinované vo VZN č.146 O školských obvodoch na území mesta Košice, ktoré je zverejnené na stránke mesta.
              • Pre zápis do 1. ročníka je potrebný súhlas oboch zákonných zástupcov.
              • Zápis sa koná 9. apríla 2021 v čase od 14:00 hod do 18:00 hod a 10. apríla 2021 v čase od 8:00 hod do 12:00 hod. Ak bude v čase konania zápisu pretrvávať mimoriadna situácia, núdzový stav alebo výnimočný stav vyhlásený v súvislosti s ochorením COVID-19, zápis sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí.
              • Základná škola začína konanie vo veci zápisu na základe prihlášky zákonného zástupcu.
              • Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu uprednostňujeme podanie elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na webovom sídle školy (v hornom menu vpravo). Elektronické prihlasovanie na našej stránke je spustené už teraz, nie je potrebné čakať na termín zápisu.
              • Po vyplnení elektronickej prihlášky nie je potrebné prihlášku tlačiť, ani posielať do školy.
              • Zákonný zástupca, ktorý nemá možnosť podať elektronickú prihlášku, si ju môže v tlačenej podobe vyzdvihnúť vo vestibule školy za splnenia aktuálne platných protiepidemiologických opatrení, vyplnenú a podpísanú ju musí doručiť do 9. apríla 2021 poštou alebo vhodiť do poštovej schránky umiestnenej pri vstupe do školy.
              • Zákonný zástupca dieťaťa so špecifickými výchovno-vzdelávacími potrebami doloží k prihláške aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
              • Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať aj dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, ale až po vyjadrení príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie ako aj všeobecného lekára pre deti a dorast.
              • Riaditeľka základnej školy už v rámci zápisu detí na povinnú školskú dochádzku nebude môcť rozhodovať o žiadosti zákonných zástupcov o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, ale odporučí, aby zákonný zástupca požiadal riaditeľku/riaditeľa príslušnej materskej školy o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania.  
              • Po podaní prihlášky nasleduje overenie údajov v prihláške na základe predloženého rodného listu dieťaťa a občianskeho preukazu zákonného zástupcu. Spôsob overovania údajov budeme aktualizovať rešpektujúc platné protiepidemiologické opatrenia.
              • O prijatí do základnej školy rozhodne riaditeľka školy do 15. júna 2021.

              Podrobné informácie pre rodičov pripravilo aj CPPPaP elokované pracovisko Galaktická 11, Košice. CPPPaP_Skolska_zrelost_informacie_pre_rodicov.pdf​​​​​​​


            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            • Vážení rodičia budúcich prváčikov,

              čas, kedy sa budete musieť rozhodnúť do ktorej základnej školy zapíšete vaše dieťa, sa blíži. Zápis do 1. ročníka sa v tomto roku koná 9. a 10. apríla 2021. Prihlášky už školy zverejňujú a mnohí z vás si robia prieskum pred konečným rozhodnutím. Na to skvelo slúžia Dni otvorených dverí, ktoré sa však dnes organizujú inak ako po minulé roky. Na jeden online DOD vás pozývame aj my. Na pripojenie kliknite sem.

            • A opäť aktualizujeme

            • Riaditeľka školy na základe usmernenia k prevádzke škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Košice oznamujem, že od  08.03.2021 pokračuje prezenčné vyučovanie žiakov 1. stupňa, činnosť ŠKD a ŠJ  a to pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Podmienkou nástupu je vyplnené Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré nájdete v našom ŠIS Edupage. ŠKD bude v prevádzke od 6:30 hod do 16:30 hod.

              Verím, že sa čoskoro vrátime všetci do školy, tak DOVIDENIA!!!

              https://www.kosice.sk/clanok/vyucovanie-na-kosickych-zakladnych-a-materskych-skolach-sa-neprerusi-ani-od-buduceho-tyzdna 

            • AKTUALIZOVANÁ DÔLEŽITÁ INFORMÁCIA

            • Riaditeľka školy na základe aktuálnych informácií z dnešného popoludnia od zriaďovateľa a ministerstva školstva Vám oznamuje, že až do piatka, 5. marca 2021, pokračujú všetci žiaci na 1. stupni v prezenčnej výučbe za rovnakých podmienok ako pri nástupe do školy 1. marca 2021. 

              Ospravedlňujem sa za dezinformácie zverejnené na základe rozhodnutia a výsledku rokovania odborníkov, vlády a ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR. Teším sa z návratu detí do školy.