• Novinky

            • MLIEČNA DESIATA

            • Od októbra začíname podávať v školskej jedálni obľúbenú mliečnu desiatu. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u vedúcej školskej jedálne odovzdaním vyplnenej prihlášky. Prihlášku si môžete stiahnuť z našej školskej stránky alebo ju viete nájsť umiestnenú pri vstupe do budovy školy v priehľadnom plastovom boxe umiestnenom nad poštovou schránkou.

              prihlaska_mliecna_desiata.docx

              prihlaska_mliecna_desiata.pdf​​​​​​​

            • DETSKÁ ATLETICKÁ OLYMPIÁDA

            • Dňa 23.09.2020 sa uskutočnila pri zachovaní všetkých opatrení pre žiakov 1. stupňa v rámci Európskeho týždňa športu Detská atletická olympiáda. Súťažilo sa v atletických disciplínach v jednotlivých družstvách. Naši malí športovci si museli poradiť so skokom do diaľky, prekážkovou dráhou, so štafetovým behom v kombinácii s behom cez prekážky, hodom s „detským oštepom“, odhodom plnej lopty cez hlavu z kolien a tiež s vytrvalostným behom. Malí športovci prišli do areálu školy, aby športovali a súťažili hlavne pre radosť. Všetkým účastníkom športovej olympiády blahoželáme a ďakujeme za ich športové výkony. Samozrejme veľké poďakovanie patrí pani učiteľkám a žiakom 2. stupňa, ktorí prišli pomôcť s organizáciou a realizáciou akcie priamo na jednotlivých stanovištiach.

            • ORGANIZAČNÉ POKYNY PLATNÉ OD 21.9.2020

            • Príchody a odchody žiakov

              Žiak pri príchode rešpektuje 2 metrové rozstupy pred vstupom do budovy školy.

              Od 21. 9. 2020 prichádzajú žiaci 1. aj 2. stupňa  do školy v čase od 7:30 do 7:50 hod  a to priamo do šatní a následne do svojich tried. Ranný ŠKD je v obvyklej prevádzke od 6:00 hod.

              Po skončení vyučovania sa činnosť ŠKD realizuje v nezmenených skupinách podľa oddelení do 15.30 hod. Po tomto čase sa vytvára spoločná skupina.

              Žiaci 1. stupňa nosia rúška všade vo vnútorných priestoroch školy, žiaci 2. stupňa nosia rúška všade vrátane svojej triedy, v učebniach a interných priestoroch školy, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces, ak nie je určené inak z nariadenia ÚVZ SR.Pri vyzdvihovaní žiakov zo školy počas trvania zelenej fázy nahlási zákonný zástupca na vrátnici cez mikrofón, že prišiel pre dieťa príslušnej vychovávateľke. V prípade oranžovej, resp. červenej fázy je zákonný zástupca povinný čakať pred hlavným vchodom, kde poverený zamestnanec kontaktuje telefonicky príslušnú vychovávateľku.

              Ranný filter a povinnosti zákonného zástupcu

              Každý žiak je povinný prejsť cez ranný filter. Po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 dni odovzdá žiak triednemu učiteľovi Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. (Bolo súčasťou tlačiva pri nástupe.)

              Žiak s výsledkom ranného filtra bez teploty a bez príznakov si dezinfikuje ruky, označí čípom dochádzku, odchádza do šatne kde si odkladá odev, vchádza do triedy a umýva si ruky.

              Ak je u žiaka nameraná zvýšená teplota a je prítomný pri meraní teploty zákonný zástupca, žiakovi nebude umožnený vstup do budovy školy.

              Ak nie je pri meraní teploty prítomný zákonný zástupca žiaka, žiak bude izolovaný v izolačnej miestnosti, bude kontaktovaný zákonný zástupca, ktorý je povinný dieťa bezodkladne vyzdvihnúť.

              Zákonný zástupca je povinný zabezpečiť pre svoje dieťa na každý deň 2 rúška, z toho jedno náhradné, ktoré použije žiak v prípade potreby.

              Zákonný zástupca je povinný v prípade, že u dieťaťa alebo člena domácnosti podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informovať riaditeľku školy a postupovať podľa pokynov RÚVZ.

              Ak sa u dieťaťa prejaví v období od 21.9.2020 bežná choroba, postupuje zákonný zástupca v zmysle platného školského poriadku (ospravedlnenie do 5 dní bez nutnosti lekárskeho potvrdenia).

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

              Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

              Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú!!!

               

            • Organizácia výchovno-vzdelávacieho procesu od 3.9.2020

            • Príchody a odchody žiakov

              • Žiak pri príchode rešpektuje 2 metrové rozostupy pred vstupom do budovy školy.
              • Od 3. 9. 2020 prichádzajú žiaci do školy v dvoch etapách. V čase od 7:00 do 7.30 hod prichádzajú žiaci 1. stupňa a to priamo do svojich tried. V čase od 7.30 do 8.00 hod prichádzajú žiaci 2. stupňa.
              • Po skončení vyučovania sa činnosť ŠKD realizuje v nezmenených skupinách podľa tried do 15.30 hod. Po tomto čase sa vytvára spoločná skupina.
              • Žiak 1. stupňa nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, okrem svojej triedy v interných priestoroch školy, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces, ak nie je určené inak z nariadenia ÚVZ SR. Žiak 2. stupňa nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch školy.
              • Pri vyzdvihovaní žiakov zo školy počas trvania zelenej fázy nahlási zákonný zástupca na vrátnici že prišiel pre dieťa a vrátnička skontaktuje príslušného vychovávateľa. V prípade oranžovej, resp. červenej fázy je zákonný zástupca povinný čakať pred hlavným vchodom, kde je aj poverený zamestnanec, ktorý kontaktuje telefonicky príslušného vychovávateľa.

              Ranný filter a povinnosti zákonného zástupcu

              • Každý žiak je povinný prejsť cez ranný filter. Po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 dni odovzdá žiak triednemu učiteľovi Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. (Bolo súčasťou tlačiva pri nástupe.)
              • Žiak s výsledkom ranného filtra bez teploty a bez príznakov si dezinfikuje ruky, pípne dochádzku, odchádza do šatne kde si odkladá zvršky, vchádza do triedy a umýva si ruky.
              • Ak je u žiaka nameraná zvýšená teplota a je prítomný pri meraní teploty zákonný zástupca, žiakovi nebude umožnený vstup do budovy školy.
              • Ak nie je pri meraní teploty prítomný zákonný zástupca žiaka, žiak bude izolovaný v izolačnej miestnosti, bude kontaktovaný zákonný zástupca, ktorý je povinný dieťa bezodkladne vyzdvihnúť.
              • Zákonný zástupca je povinný zabezpečiť pre svoje dieťa na každý deň 2 rúška, z toho jedno náhradné, ktoré použije žiak v prípade potreby.
              • Zákonný zástupca je povinný v prípade, že u dieťaťa alebo člena domácnosti podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informovať riaditeľku školy a postupovať podľa pokynov RÚVZ.
              • Ak sa u dieťaťa prejaví v období od 2.9.2020 bežná choroba, postupuje zákonný zástupca v zmysle platného školského poriadku (ospravedlnenie do 5 dní bez nutnosti lekárskeho potvrdenia).

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy. Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov 1. ročníka. Žiaka 1.ročníka môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca, ktorý musí dodržiavať všetky opatrenia školy v súvislosti s COVID-19.

              POKYN_RS_09_2020.pdf​​​​​​​


            • POKYNY K OTVORENIU šk.r. 2020/2021

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční dňa 02.09.2020 (streda) netradičným spôsobom.  

              Žiaci vstupujú do budovy cez dva vchody. Žiaci 2.-4.ročníka vchádzajú vchodom z vonkajšieho školského športového areálu v čase od 7:30 hod do 8:00 hod z dôvodu blízkosti jednotlivých tried. Žiaci 5.-9.ročníka vchádzajú v tom istom čase hlavným vchodom a tiež odchádzajú priamo do svojich tried. Pred vstupom do budovy sa dodržiavajú dvojmetrové rozostupy.

              Žiaci musia prejsť ranným filtrom s meraním teploty a odovzdať vyplnené  Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnostiZdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa. Tieto tlačivá sú prístupné na internetovej stránke školy,  alebo si ich môžete vyzdvihnúť v schránke umiestnenej pri hlavnom vchode do budovy nad poštovou schránkou.

              Všetci žiaci vstupujú do priestorov školy s rúškom na tvári. Žiaci 1. stupňa nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, okrem svojej triedy, ak nie je z nariadenia ÚVZ SR určené inak. Nosenie rúšok u žiakov 2. stupňa je povinné všade vo vnútorných priestoroch školy, ak nie je z nariadenia ÚVZ SR určené inak.

              Ukončenie otvorenia školského roka pre žiakov 2.-9.ročníka je plánované na 9:30 hod.

              Nezabudli sme ani na našich prváčikov. Veľmi sa na nich teší hlavne pani učiteľka. Privíta ich pri hlavnom vchode o 9:00 hod.

              Prosíme rodičov a iné sprevádzajúce osoby, aby nevstupovali do budovy školy. Výnimku pre vstup a pohyb v priestoroch školy majú iba sprevádzajúce osoby žiakov prvého ročníka.

              Teší sa na Vás riaditeľka školy a všetci zamestnanci.

              Zdravotný dotazník a vyhlásenie o bezinfekčnosti: dotaznik_vyhlasenie.pdf​​​​​​​

            • PRIPRAVUJEME SA NA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK

            • Vážení rodičia, milí žiaci, milí kolegovia,

              leto je už takmer za nami a čaká nás návrat do školských lavíc. Uplynulý školský rok nám priniesol neočakávané starosti v súvislosti s ochorením COVID-19, ale vďaka aktívnej spolupráci a podpory od Vás, milí rodičia, ako i vďaka profesionalite učiteľov, vychovávateľov a nasadenia ostatných zamestnancov školy sme situáciu zvládli a podarilo sa nám úspešne ukončiť školský rok 2019/2020. V súvislosti s nadchádzajúcim školským rokom a pretrvávajúcou hrozbou COVID-19, nás čakajú nové povinnosti vyplývajúce z aktuálnych nariadení ÚVZ SR a MŠVVaŠ SR. Nariadenia rozdeľujú školy podľa semaforu do 3 možných farebných fáz. Všetky opatrenia majú smerovať k implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré sú založené na princípe R-O-R (rúško, odstup, ruky). 

              Začíname zelenou fázou, ktorá predstavuje stav, kedy škola nemá podozrivého ani pozitívneho žiaka či zamestnanca. Dúfame, že sa nám v nej podarí aj ostať. Tento stav a aktuálna situácia nie sú ideálne, ale pre zachovanie zdravia nás všetkých veľmi dôležité. Veríme, že vďaka vzájomnej pomoci a podpory to opäť spoločne zvládneme. Postupne budeme aktualizovať informácie súvisiace so začiatkom školského roka. 

              PaedDr. Zuzana Zajacová, riaditeľka školy

            • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ V HMOTNEJ NÚDZI

            • Prosíme rodičov detí v hmotnej núdzi, aby najneskôr do 15. 08. 2020 doniesli potvrdenie z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny o tom, že sú v hmotnej núdzi, alebo na hranici životného minima. Potvrdenie pre školský rok 2020/2021 je potrebné odovzdať v kancelárii hospodárky školy v čase od 7:30 do 14:30 hod, alebo vhodiť do poštovej schránky umiestnenej pri vstupe do základnej školy.

            • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ AKTUÁLNE

            • Spustili sme prihlasovanie žiakov na stravu pre budúci školský rok 2020/2021. Je potrebné vyplniť Prihlášku na stravovanie - zápisný lístok a odovzdať triednym učiteľom do piatku, 26.06.2020. Tlačivá budú k dispozícii na stránke školy v časti Tlačivá, aj vo vestibule školy.

              Posledný týždeň je možné odhlásiť žiaka zo stravy len v prípade choroby, ráno, do 8:00 hod. Prosíme rodičov, aby odhlasovanie žiakov neriešili cez triednych učiteľov, ale priamo s vedúcou školskej jedálne na tel. čísle 055/7295479 alebo e-mailom na adrese sj.buk17@centrum.sk 

            • ZMENY V NÁSTUPE ŽIAKOV DO ŠKOLY

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              riaditeľstvo ZŠ Bukovecká 17 v Košiciach oznamuje,  že s účinnosťou od 22. 6. 2020 sa obnovuje v našej škole školské vyučovanie pre žiakov 6.-9.ročníka.

              PREVÁDZKA ŠKOLY

              Prevádzka školy rešpektuje maximálnu 10 hodinovú dennú prevádzku, preto je škola otvorená v čase od 6:30 hod do 16:30 hod. S nástupom do školy súvisia aj niektoré nové povinnosti.

              Vstup do budovy školy bude možný v čase od 6:30 do 8:00 hod pri zachovaní všetkých aktuálne platných hygienicko-epidemiologických opatrení ÚVZ SR a RÚVZ.

              V prvý deň pri vstupe do budovy školy:

              • žiak odovzdá vyplnené VYHLÁSENIE, ktoré je možné stiahnuť tu (VYHLASENIE_COVID.docx), alebo vyzdvihnúť pri vchode do budovy školy (nad poštovou schránkou) v dňoch 16.06.-21.06.2020,
              • vydezinfikuje si ruky,
              • v čase od 6:30 do 7:30 hod odchádza žiak do ranného ŠKD, v čase od 7:30 hod do svojej kmeňovej triedy.

              Žiak je povinný prichádzať s rúškom na tvári. Nosenie rúšok v spoločných priestoroch školy je povinné. V triede sú žiaci bez rúšok.

              VYUČOVANIE A ČINNOSŤ ŠKD

              Vyučovanie bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu hodín, o ktorom budú informovať triedni učitelia. Skupiny v ŠKD sú naďalej tvorené podľa tried, okrem IV.A, v ktorej budú žiaci pre malý záujem o ŠKD pripojení k žiakom III.A triedy. ŠKD je v prevádzke denne od 6:30 do 16:30 hod.  O spôsobe, príp. čase odchodu, rodič písomne informuje vychovávateľku, príp. triednu učiteľku.

              STRAVOVANIE

              Stravovanie v ŠJ bude poskytované v súlade:

              • s aktuálnymi usmerneniami pre zariadenia školského stravovania,
              • harmonogramom výdaja stravy, ktorý zabezpečí dodržiavanie všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení a je v súlade s prevádzkovým poriadkom ŠJ.

              Prihlasovanie stravníkov 6.-9. ročníka, príp. nových záujemcov o stravovanie je možné do 17.06.2020 (streda) na tel. čísle 055/7295479. Na uvedenom telefónnom čísle je rovnako možné aj odhlasovanie žiaka zo stravy. V platnosti ostáva potreba ranného „čipovania“ školskej dochádzky i „čipnutia“ odberu stravy v ŠJ. Mliečna desiata sa podávať nebude.

              POVINNOSTI ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV VYPLÝVAJÚCE Z PREVENCIE COVID-19:

              • Predkladať pri prvom nástupe žiaka do školy, ale aj po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
              • Zabezpečiť pre dieťa na každý deň 2 rúška a balíček jednorazových papierových vreckoviek.
              • Bezodkladne informovať triedneho učiteľa a riaditeľa školy v prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19.
              • Bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

               

                      

               

            • OZNAMY ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

            • Od 15. júna 2020 Úrad verejného zdravotníctva SR umožnil podávanie teplého jedla v zariadeniach školského stravovania pre všetky deti. Deťom, ktoré sa nezúčastnia riadneho vyučovania v škole, bude strava distribuovaná iba prostredníctvom ich rodičov, alebo zákonných zástupcov. Tí stravu fyzicky vyzdvihnú pri improvizovanom výdajnom okienku, ktoré bude zriadené pri bočnom vchode školy určenom na zásobovanie za dodržania určených hygienických podmienok (rúško a 2 m odstupy). Čas výdaja stravy bude od 12.30 do 13.00 hod. Pri odbere jedla, je nutné doniesť zo sebou aj čip (oranžový), ktorý slúži na označenie odberu jedla.

              Teplé jedlo sa balí do jednorazových nevratných obalov v súlade s HACCP za účelom minimalizácie rizika. Prihlasovanie na stravu bude prebiehať optimálne raz týždenne na nasledujúci kalendárny týždeň a to telefonicky, na čísle 055/7295479. V prípade choroby je možné odhlásiť žiaka ráno do 8.00 hod.

              Žiakov 6.-9. ročníka, ktorí sa od 22. do 30. júna 2020 zúčastnia riadneho vyučovania v škole, je možné prihlásiť na obed najneskôr do 17. júna 2020, telefonicky na čísle 055/7295479. 

            • AKO TO BUDE PO NOVOM OD 15. JÚNA 2020

              • Rušia sa limity počtov detí v triedach,
              • prevádzka školy bude stanovená z pôvodných 9 na maximálne 10 hodín,
              • ruší sa povinné meranie teploty – po novom je to formou odporúčania a bude náhodné,
              • ruší sa zákaz zmiešavania žiakov v triedach,
              • v platnosti ostáva vyhlásenie zákonného zástupcu o bez infekčnosti dieťaťa,
              • ruší sa zákaz besiedok, posedení a podobných hromadných akcií (budú sa riadiť aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR),
              • odporúča sa minimalizovať čas zotrvania rodičov v priestoroch školy,
              • zrušené organizovanie osôb pred školou,
              • povinné zverejnenie oznamu na vchodových dverách školy, za akých podmienok žiak nemôže nastúpiť do školy (zverejnený bude na stránke www.minedu.sk).
              • Od 22. júna 2020 je možné otvoriť 6.-9.ročník. Bližšie informácie zverejníme čoskoro.
            • HURÁ VON DO ZÁHRADY

            • Zareagovali sme na výzvu neziskovej organizácie Živica a spojili sme vyučovanie v škole na učenie (sa) vonku. Rozsiahly školský areál nám ponúka množstvo inšpirácií nielen na vzdelávanie, ale aj jeho skrášľovanie. Vedomosti a praktické zručnosti, ktoré pri pobyte a učení sa vonku získajú, sú hlbšie a komplexnejšie – rovnako ako vzťahy fungujúce v prírode. Príroda predsa poskytuje mnohé učebné pomôcky a podnety (vizuálne, hmatové aj zvukové). Šiestačky dokonale vypleli kvetinovú mandalu, prváci si vyberaním a rátaním kamienkov okolo nej precvičovali matematiku, siedmaci dopĺňali potrebný substrát do vyvýšených záhonov. Chceme predsa vytvoriť jeden multifunkčný priestor, z ktorého budeme mať všestranný úžitok. Vytvoriť ovocný sad, minilesík, kvetinovú lúku, bylinkovú a zeleninovú záhradu, ale aj priestor na relax pri cvičiacich strojoch a ping-pongových stoloch.

            • NAD DEŤMI SA OBJAVILA DÚHA

            • A je to tu! Školskú aktovku a všetky pomôcky si žiaci opäť pripravili do školy. Po zvládnutí ranného filtra a odovzdaní prehlásenia od rodičov, že sú zdraví, sa opäť zvítali so svojimi učiteľkami a spolužiakmi. Na otázku, kto sa do školy tešil, sa zdvihli takmer všetky ruky. Vyučovanie prebiehalo netradične – bez zvonenia, hodiny netrvali toľko ako počas bežného roka a pohybové činnosti boli zväčša na školskom dvore. Vychovávateľky Lenka, Nety a asistentka Andrea počas mimoriadnej situácie pripravili pre deti prekvapenie. Vymaľovali deťom v relaxačnom kútiku nádhernú dúhu, ktorá sa objavila nad deťmi, aby ich v škole potešila. Dúha je symbolom nádeje a slnečného svetla, z ktorého je tvorená. Bol to aj netradičný darček ku Dňu detí, ktorý deti strávili konečne v škole. Veríme, že sa všetko postupne ustáli a spoločnými silami zvládneme záver tohto roka.

            • INFORMÁCIE K OTVORENIU ŠKOLY

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              riaditeľstvo ZŠ Bukovecká 17 v Košiciach oznamuje, že na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR, v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR zo dňa 22. 5. 2020 a na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy, Mesta Košice, zo dňa 25. 5. 2020, sa s účinnosťou od 1. 6. 2020 obnovuje v našej škole:

              • školské vyučovanie pre žiakov 1. – 5.ročníka,
              • prevádzka školského klubu detí (ŠKD),
              • prevádzka školskej jedálne (ŠJ).

              PREVÁDZKA ŠKOLY

              Prevádzka školy rešpektuje maximálnu 9 hodinovú dennú prevádzku, preto je škola otvorená v čase od 7:00 hod do 16:00 hod. S nástupom do školy súvisia aj niektoré nové povinnosti.

              Vstup do budovy školy bude možný v čase od 7:00 do 8:00 hod, bude prebiehať v zmenenom režime so zaradeným ranným zdravotným filtrom a pri zachovaní všetkých aktuálne platných hygienicko-epidemiologických opatrení ÚVZ SR a RÚVZ.

              V prvý deň pri vstupe do budovy školy:

              • žiak odovzdá vyplnené VYHLÁSENIE, ktoré je možné stiahnuť tu (VYHLASENIE_COVID.docx), alebo vyzdvihnúť pri vchodových dverách školy v dňoch 28. – 29. 05. 2020 v čase od 8:00 do 17:00 hod.,
              • bude mu odmeraná telesná teplota,
              • vydezinfikuje si ruky,
              • odchádza do svojej kmeňovej triedy, pretože pre každú triedu je zriadená samostatná skupina, nepresahujúca počet 20 žiakov.

              Ranný zdravotný filter sa bude uskutočňovať denne. Žiak je povinný prichádzať s rúškom na tvári, jedným rezervným rúškom (uloženým v igelitovom vrecúšku) a s balíčkom papierových vreckoviek. Nosenie rúšok v spoločných priestoroch školy je povinné. V triede sú žiaci bez rúšok.

              VYUČOVANIE A ČINNOSŤ ŠKD

              Vyučovanie bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu hodín, o ktorom budú informovať triedni učitelia. V 1. 4. ročníku to budú 4 hodiny denne a vyučovanie bude končiť o 11:30 hod. Pre žiakov 5. ročníka je do rozvrhu zaradených 5 hodín denne a vyučovanie bude končiť o 12:30 hod.

              V čase od 11:30 do 16:00 hod. bude v prevádzke ŠKD pre tých žiakov, ktorí oň prejavili záujem. Skupiny v ŠKD sú tvorené podľa tried, okrem IV.A, v ktorej majú záujem o ŠKD len traja žiaci, ktorí budú pripojení k žiakom III.A triedy. Po skončení vyučovania alebo výchovno-vzdelávacej činnosti ŠKD odchádza žiak v sprievode zákonných zástupcov alebo inej, rodičom poverenej osoby, po prípade žiak odchádza sám. O spôsobe, príp. čase odchodu, rodič písomne upovedomí v deň nástupu triedneho učiteľa.

              STRAVOVANIE

              Stravovanie v ŠJ bude poskytované v súlade s Usmernením pre zariadenia školského stravovania MŠVVaŠ SR zo dňa 18. 5. 2020 a 27.05.2020, harmonogramom výdaja stravy, ktorý zabezpečí dodržiavanie všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení a je v súlade s prevádzkovým poriadkom ŠJ. Dodatočne je možné ešte prihlásiť dieťa aj v dňoch 28. – 29. 05. 2020, telefonicky na čísle 729 54 79 od 8:00 do 12:00 hod alebo emailom na sj.buk17@centrum.sk. Odhlasovanie z obedov je možné rovnako telefonicky alebo emailom. V platnosti ostáva potreba ranného „čipovania“ školskej dochádzky i „čipnutia“ odberu stravy v ŠJ. Mliečna desiata sa podávať nebude.

              Časový harmonogram:

              11:30 – 11:55 hod   ŠKD II.A a žiaci končiaci vyučovanie po 4. hodine odchádzajúci domov

              11:55 – 12:00 hod   Dezinfekcia

              12:00 – 12:25 hod   ŠKD I.A, ŠKD I.B

              12:25 – 12:30 hod   Dezinfekcia

              12:30 – 12:55 hod   ŠKD III.A+IV.A a žiaci V.A končiaci vyučovanie po 5. hodine

              12:55 – 13:00 hod   Dezinfekcia

              13:00 – 13:25 hod   Učitelia

               

              NOVÉ POVINNOSTI ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV VYPLÝVAJÚCE Z PREVENCIE COVID-19:

              • Predkladať pri prvom nástupe žiaka do školy, ale aj po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.
              • Zabezpečiť pre dieťa na každý deň 2 rúška a balíček jednorazových papierových vreckoviek.
              • Bezodkladne informovať triedneho učiteľa a riaditeľa školy v prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19.
              • Bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

               

                      Tento návrat do školy nebude ľahký ani pre deti a ani pre nás, dospelých. Učitelia budú meniť zavedený systém, snažili sa maximálne pripraviť na rôzne nové situácie, ale až prítomnosť detí v škole nám ukáže, či sú naše plány realizovateľné v plnom rozsahu. Veríme, že zvládneme spoločne zrealizovať tieto zmeny vo výchovno-vzdelávacom procese k čo najväčšej spokojnosti všetkých. Postupné otvorenie škôl bude významným krokom k opätovnému získaniu návykov žiakov vo vzťahu ku vzdelávaniu, k oživeniu ekonomiky, možnosťou zákonných zástupcov nastúpiť do práce a zníženiu ich zaťaženia.

               

            • ZISŤOVANIE ZÁUJMU O NÁSTUP DO ŠKOLY

            • Dňa 18.mája 2020 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo informácie o tzv. návrate do škôl od 1.6.2020. Bližšie informácie nájdete na stránke https://www.ucimenadialku.sk/otvaranie-skol. V tejto súvislosti sme sprístupnili v našom ŠIS prihlasovanie a prosíme o vyjadrenie vášho záujmu/nezáujmu o nástup do školy, školského klubu detí a školskej jedálne. Termín ukončenia prihlasovania je 21.05.2020 o 15:00 hod z dôvodu zasielania zistených údajov zriaďovateľovi. Na základe uvedených údajov mesto Košice ako zriaďovateľ vydá rozhodnutie o otvorení ZŠ pre uvedené ročníky a rozhodne aj o dĺžke prevádzky. Vopred ďakujeme za spoluprácu. 

            • OZNAM O SPRÍSTUPNENÍ ŠKOLSKÉHO IHRISKA

            • Riaditeľka školy v zmysle odporúčania vlády SR sprístupňuje školské ihrisko žiakom školy aj širšej verejnosti. Športovisko sa môže využívať len na bezkontaktný šport, bez šatní, bez obecenstva a bez WC počas pracovných dní v čase od 10:00 hod do 16:30 hod. Po uvedenom čase využívajú korčuliarsky ovál športové kluby. Je zakázané používať cvičiace stroje! Zároveň prosíme o dodržiavanie prevádzkového poriadku školského ihriska, základných epidemiologických požiadaviek a dodržiavania vzdialenosti od seba aspoň 2 metre! Pohyb v areáli je na vlastnú zodpovednosť!!!