• Novinky

            • V PIATOK MLIEČNY PROGRAM

            • Aj v tomto týždni budeme v našej školskej jedálni realizovať Mliečny program. Dieťa dostane domov jeden liter trvanlivého mlieka zajtra, 24.11.2023. V prípade, že sa mu nezmestí toto balenie do školskej tašky, je potrebné priniesť si menšiu nákupnú tašku. 

            • KOĽKO LÁSKY ...

            • Aj v tomto roku sa náš Školský parlament rozhodol zapojiť do celoslovenskej výzvy "KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK?" Už niekoľko rokov svojimi krabicami pomáhame potešiť osamelých seniorov v zariadeniach po celom Slovensku v období Vianoc. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca! Čo by mali krabice obsahovať? Z každého trošku, teda niečo sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, niečo na zábavu a niečo zo srdca. Nezabudnite na to, že krabica musí byť ovoriteľná, nie celá zabalená vo vianočnom papieri. Veríme, že ste na tento projekt už pripravení a že sa vám  podarí krabice odovzdať do 27. 11. 2023 pani učiteľke Haškovej alebo Hladoníkovej. Ďakujeme.

            • OZNAM K MLIEČNEMU PROGRAMU

            • Aj v tomto týždni budeme v našej školskej jedálni realizovať Mliečny program. Dieťa dostane domov jeden liter trvanlivého mlieka zajtra, 10.11.2023. V prípade, že sa mu nezmestí toto balenie do školskej tašky, je potrebné priniesť si menšiu nákupnú tašku. 

            • DARUJME VIAC LÁSKY, MENEJ PLASTU

            • Blížia sa jesenné prázdniny a s nimi aj sviatok Pamiatka zosnulých. Keďže radi tvoríme, rozhodli sme sa pripraviť tvorivé popoludnie pre tých, ktorí si chcú vytvoriť dekoráciu sami. Keďže sme Zelená škola, bude to samozrejme z prírodných materiálov. Na stretnutie s vami sa tešíme už zajtra.

            • ŠKOLSKÝ PROGRAM - OVOCIE, ZELENINA, MLIEKO

            • Naša škola je zapojená do Školského programu – ovocie, zelenina, mlieko. Cieľom programu je  povzbudiť deti, aby si osvojili zdravú výživu a zdravý životný štýl, a to uľahčením prístupu k čerstvému ovociu, zelenine a mliečnym výrobkom, a tým znížiť spotrebu spracovaných potravín, ktoré majú často vysoký obsah pridaného cukru, soli, tuku či aditív. V rámci programu dostávajú žiaci bezplatne  ovocie, zeleninu a neochutené mliečne výrobky, čiže mlieko. Mliečny program budeme realizovať týždenne a dieťa dostane domov jeden liter trvanlivého mlieka. Prvýkrát to bude v utorok, 24.10.2023. V prípade, že dieťa nemá v školskej taške dostatok miesta na tento objem mlieka, je potrebné priniesť si menšiu nákupnú tašku. Dodávky výrobkov Školského programu žiakom budú realizované počas celého školského roka. Frekvencia dodávok závisí od pridelenej výšky pomoci pre dodávateľa.  Veríme, že sa vám tento program páči a dúfame, že splní svoj cieľ.  

            • O PUTOVNÝ POHÁR STAROSTKY MČ NAD JAZEROM

            • V tomto školskom roku sa konal ďalší ročník obľúbeného turnaja vo futbale pre žiakov základných škôl MČ Nad jazerom. Veľa času na prípravu a zohratie mužstva sme nemali, preto sme toho roku na stupeň víťazov nedosiahli. Nevadí. Motiváciu do ďalších zápasov sme nestratili a to je hlavné. Neodchádzali sme ale na prázdno. Získali sme cenu za najlepšieho brankára, preto Tomimu blahoželáme a veríme že nás podrží aj v ďalších zápasoch.

            • ABSTRAKTNÉ UMENIE

            • Pojem abstraktný expresionizmus nám určite nič nehovoril, rovnako ako mená Jacskon Pollock, Barnet Newman, ba ani Piet Mondrian. Keď sme sa ale oboznámili s dielami týchto umelcov, hneď nám bolo jasné, že dnešnú výzvu zvládneme. Náhodný los nás rozdelil do skupín a práca sa mohla začať. Jednotlivé skupiny sa snažili vytvoriť diela inšpirované uvedenými autormi a štvrtá skupina zvládla abstraktné umenie po svojom. Najviac rozruchu bolo okolo diela v štýle Jacksona Pollocka, pretože farba bola snáď všade. Dielka sa nám vydarili a budú tvoriť základ našej triednej galérie.

            • POČÍTAME S KARTAMI

            • Domáca úloha znela, prineste si do školy hracie karty. Načo nám budú na matematike? Budeme hrať žolíka? Žolíka sme nehrali. Nastal súboj súčtov. Racionálne čísla interpretovali hracie karty.  Červená farba patrila záporným číslam, čierna kladným a všetky nečíselné symboly sme nahradili číselnými. Súboj súčtov sa mohol začať. Kolo vyhrával väčší súčet a víťaz bral všetky vyložené karty. Neuspokojili sme sa s jednou hrou, muselo dôjsť aj k odvete. Na tejto hodine sme sa nielen zabavili, ale sme si odvodili a precvičili pravidlá sčítania racionálnych čísel. Takáto matematika nás baví.  

            • OCKO, MAMI, ZAKORČUĽUJTE SI S NAMI

            • Tí starší sI pamätajú spoločné podujatia rodičov s deťmi. Deti sa tešili na zábavné disciplíny i na naozajstné preteky. V tomto školskom roku opäť ožíva táto tradícia a tak si zapíšte do kalendára dátum 13.október 2023. Stretneme sa na školskom ovále v čase od 16. do 18. hodiny. Pre vstup na korčuliarsky ovál je potrebná prilba a odporúčané sú aj chrániče kolien, lakťov a zápästia. Bezpečnosť je predsa prvoradá. Veríme, že počasie nám bude tentokrát naklonené.

            • ČINNOSŤ V NAŠOM CVČ SA ZAČÍNA

            • Od pondelka, 2. 10. 2023, sa začala činnosť v záujmových útvaroch nášho CVČ. Pýtate sa, kedy máte krúžok, kde a s kým? Odpoveď nájdete v pripojenom rozvrhu. Tešíme sa na stretnutia  s vami.

            • PONUKA VOĽNÉHO PRACOVNÉHO MIESTA

            • V zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste zamestnanca: Školský digitálny koordinátor

              Názov a adresa zamestnávateľa: Základná škola, Bukovecká 17, 040 12 Košice

              Kontakt: 055/7295478,  zsbukke@centrum.sk

              Kategória pedagogických zamestnancov: školský digitálny koordinátor

              Kvalifikačné predpoklady: vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a výkon pracovnej činnosti v kategórii učiteľ najmenej tri roky a splnenie predpokladov na zaradenie najmenej do kariérového stupňa samostatný pedagogický zamestnanec alebo samostatný odborný zamestnanec.

              Splnenie kvalifikačných predpokladov, bezúhonnosti, zdravotnej spôsobilosti a ovládanie štátneho jazyka v zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických a odborných zamestnancov.

              Platové podmienky:

              Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 220/2022 Z. z., ktorými sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Výška mzdy závisí od stupňa najvyššieho dosiahnutého vzdelania a od dĺžky pedagogickej praxe.

              Zoznam požadovaných dokladov:

              Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, motivačný list

              Zaslať najneskôr do 29.9.2023 elektronicky na adresu: zsbukke@centrum.sk

              Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom).

              Po vyzvaní predložiť ďalšie doklady:

              Kópie dokladov o nadobudnutom vzdelaní, potvrdenie o zdravotnej a duševnej spôsobilosti, súhlas so spracovaním osobných údajov, čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

              Iné doplňujúce údaje:

              Pracovný pomer na dobu určitú do 31.08.2024. Nástup do zamestnania: najneskôr 1.10.2023. Úväzok: 50%

              PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová, riaditeľka školy

              Základná škola, Bukovecká 17, Košice

              0911 410 010

              zsbukke@centrum.sk

               

               

            • DÔLEŽITÝ OZNAM

            • Z dôvodu havarijného stavu v školskej jedálni nebude prevádzka školskej jedálne zajtra, t.j. v utorok, 5.9.2023. Na odstránení poruchy intenzívne pracujeme, avšak v tomto momente nevieme zaručiť, či sa nám podarí spustiť prevádzku školskej jedálne už v stredu 6.9.2023. O zmenách Vás budeme informovať. Žiaci navštevujúci ŠKD budú mať zabezpečenú suchú stravu. Ostatní žiaci sú z obedov hromadne odhlásení. Mrzí nás vzniknutá situácia, za Vaše pochopenie Vám vopred ďakujeme. S pozdravomPaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová, riaditeľka školy

            • OZNAM PRE RODIČOV v hmotnej núdzi

            • Prosíme rodičov žiakov 1. – 9.ročníka, ktorí sú v hmotnej núdzi, aby najneskôr do 06.09.2023 doniesli potvrdenie z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny o tom, že sú v HMOTNEJ NÚDZI alebo na hranici ŽIVOTNÉHO MINIMA. Formulár na posúdenie príjmu si rodičia môžu podať na ÚPSVaR na Popradskej 74 v Košiciach (tlačivo v prílohe).  Potvrdenie, platné na I. polrok 2023/2024, je možné odovzdať v kancelárii hospodárky školy v čase od 7.30 do 14.00 hod, na vrátnici školy alebo vhodiť do poštovej schránky umiestnenej na mreži pri vstupe do základnej školy. Potvrdenie je potrebné k poskytnutiu dotácie na učebné pomôcky.

              formular_na_posudenie_prijmu(1).pdf

            • LETO KONČÍ, ŠKOLA VOLÁ

            • Leto sa pomaly chýli ku koncu, končia sa aj prázdniny a nás čaká nový školský rok 2023/2024. Brány našej školy sa pre všetkých žiakov otvoria v pondelok, 4. 9. 2023Slávnostné otvorenie školského roka je naplánované o 8:15 hod v átriu školy. Žiaci prichádzajú do školy je v čase od 7:35 hod do 7:55 hod a to priamo do svojich tried. Odporúčame, aby si priniesli pero a zápisník na dôležité informácie a čip na evidenciu dochádzky. Ukončenie prvého dňa v škole je plánované na 10:00 hod.

              V prvý deň školského roka nebude v prevádzke školský klub detí ani školská jedáleň. Tí žiaci, ktorí sa ešte nestihli prihlásiť na obedy v školskej jedálni, môžu tak urobiť prostredníctvom triednych učiteľov hneď v prvý deň.

              Rodičia žiakov 2.-4. ročníka, ktorí môžu opustiť školu bez sprievodu, informujú triedneho učiteľa prostredníctvom správy v ŠIS Edupage.

              Veľmi sa tešíme na našich prváčikov. Ich príchod je naplánovaný rovnako v čase od 7:35 do 7:55 hod. Prváci vstupujú do budovy školy v sprievode rodičov hlavným vchodom, kde na nich budú čakať pani učiteľky a vychovávateľky.

              Úspešný rok plný úspechov a zážitkov všetkým žiakom praje

              PaedDr. Zuzana Takáčová Petrilová, riaditeľka školy

            • ŠKOLA KONČÍ, LETO VOLÁ

            • A je to tu! Priblížil sa záver školského roka. Dnes nás čaká slávnostný deň. Prevezmeme si hodnotenie našej práce v druhom polroku, rozlúčime sa s našimi deviatakmi tak, aby sa od 10:30 hod mohli naobedovať. Do 14:00 hod sa ešte zahráme v školskom klube detí a potom sa brány školy na dva mesiace zatvoria. Začnú sa pre nás vytúžené prázdniny.

            • ZBER PAPIERA SA ZAČÍNA

            • Už v pondelok začína na našej škole zber papiera. Prebiehať bude týždni od 22.5. do 26.5.2023 za obvyklých podmienok. V prípade otázok sa prosím obráťte na koordinátorku enviromentálnej výchovy pani učiteľku Laurincovú. Vopred Vám všetkým ďakujeme, že sa týmto spojíme pre dobrú vec.

            • INFORMÁCIE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKA

            • Vážení rodičia,

              ak máte doma predškoláka a rozhodli ste sa ho zapísať k nám, prečítajte si prosím naše informácie k zápisu.

              Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole sa bude konať:

              14. 04. 2023 (piatok) v čase od 14:00 hod do 18:00 hod

              15. 04. 2023 (sobota) v čase od 8:00 hod do 12:00 hod

              • zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia k 31. 08. 2023 vek 6 rokov (s výnimkou predčasne zaškolených detí),
              • povinnosť zápisu sa vzťahuje aj na deti, ktoré budú pokračovať v plnení predprimárneho vzdelávania,
              • zápisu sa zúčastňuje dieťa spolu so zákonnými zástupcami,
              • o zápis je možné požiadať prostredníctvom elektronického formulára prihlášky alebo vyplnením prihlášky v listinnej podobe (prihláška je k dispozícii na stránke školy, aj vo vestibule školy),
              • údaje o dieťati musia súhlasiť s údajmi uvedenými v rodnom liste dieťaťa,
              • prihlášku nie je potrebné vytlačiť,
              • školou vytlačenú prihlášku podpisujú obaja zákonní zástupcovia až v čase zápisu priamo v škole,
              • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami predkladá spolu s prihláškou aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

              Na zápis je potrebné priniesť:

              • preukazy totožnosti zákonných zástupcov,
              • rodný list dieťaťa.

              Tešíme sa na Vás, vážime si Váš záujem o našu školu. Budeme sa snažiť naplniť Vaše očakávania a nesklamať Vašu dôveru.